Tort de lămâie (I)
Reţetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: medie
Ingrediente: Blat: 1 ou, 50 g miere, 1 virf cutit bicarbonat, faina cit cuprinde (cca 100 g).
Crema: 250 g unt, 250 g zahar, 1/2 l lapte, 3 linguri faina, coaja si zeama de la o lamiie mare.
Mod de preparare: Se amesteca toate ingredientele de la blat pina se obtine un aluat potrivit de moale din care se fac 4 foi care se coc pe fundul cratitei intoarse cu gura in jos. Pentru crema se desface untul cu lingura. Separat, se amesteca faina cu putin lapte. Se pune la foc foarte mic si se continua adaugarea laptelui, amestecind incontinuu pina se obtine o pasta consistenta. Dupa racire se adauga si untul desfacut, se freaca bine totul si se pune zeama si coaja de lamiie. Se unge foile, se imbraca tortul si se orneaza cu felii de lamiie. Se incalzester usor putina miere care se scurge din lingura pe deasupra tortului pentru ornat.
|