Tort de migdale, alune sau nuci
Reţetă ovo-lacto-vegetariană
Ingrediente: 10 albusuri, 250 g zahar pudra, 250 g migdale, alune sau nuci pisate; Crema: 200 g unt proaspat, 10 galbenusuri, 200 g zahar, 3 linguri lapte, 1 plic zahar vanilat, 3 linguri cacao, 1 lingura de ness.
Mod de preparare: Albusurile se bat bine spuma, se adauga zaharul pudra si migdalele sau alunele sau nucile pisate. Se face o pasta din care se coc pe fundul formei de tort (bine unsa) 3 foi. Crema: se bat galbenusurile cu zaharul. Se adauga 3 linguri de lapte cald, vanilie, 3 linguri cacao si o lingura de nes. Se amesteca pe marginea masinii sau pe baia de apa pina incepe sa se ingroase. Se lasa sa se raceasca si se amesteca cu 200g unt proaspat, frecat spuma. Se ung atit blaturile, cit si pe deasupra cu aceasta crema. Se garniseste cu fructe, ciocolata, nuci glasate in zahar ars, alune sau migdale rumenite putin la cuptor.
|