http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Torturi"

Tort de migdale cu frişcă
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: ridicată

Ingrediente: Pentru blat: 250 g faina, 250 g miere, 100 g migdale, 100 g zahar, 6 oua, 100 ml lapte, 1/2 plic praf de copt, 1/2 lingurita scortisoara, coaja rasa de lamaie.
Pentru crema: 2 oua, 150 g zahar, 200 g unt, 80 g miere, 30 g cacao, 1 lingurita esenta de rom.
Pentru glazura si ornat: 150 g zahar pudra, 30 g ciocolata, 4 linguri de apa, 30 g unt, 300 ml frisca, 50 g migdale.

Mod de preparare: Amesteci galbenusurile cu zaharul pana se albesc, apoi adaugi pe rand laptele, mierea si migdalele macinate. Separat, bati albusurile spuma, iar faina o amesteci cu praful de copt. Incorporezi apoi alternativ faina cu albusurile, la urma pui si scortisoara si coaja rasa de lamaie. Omogenizezi compozitia, o torni intr-o forma de tort unsa cu margarina si o dai la cuptor. In acest timp pregatesti crema: bati ouale cu zaharul, romul si cacaua pe aburi pana obtii o crema spumoasa. Separat, amesteci mierea cu untul, le adaugi in compozitia de mai sus, mai fierbi putin pe foc si o dai la rece. Dupa ce s-a copt blatul, il lasi sa se raceasca, apoi il tai in 3 parti si-l umpli cu crema. Pregatesti si glazura: pui la fiert zaharul cu ciocolata si apa. Dupa ce s-a legat ca un sirop, il dai deoparte, adaugi untul si amesteci. Glazurezi tortul, apoi il decorezi cu frisca batuta, ciocolata rasa si migdale.
Decoreaza tortul cu frisca dupa ce glazura s-a racit si s-a intarit, pentru ca altfel cele doua se vor amesteca.