http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Torturi"

Tort de nuci cu bonetă de frişcă
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 300 g unt, 300 g zahar, 4 oua, 300 g faina, 100 g migdale macinate, 1 lingura pudra de cacao, 1 lingurita praf de copt, 200 g ciocolata amaruie, 150 g nuci macinate, 200 ml frisca, 1 lingurita zahar.

Mod de preparare: Untul se bate cu mixerul si se omogenizeaza zaharul. Se separa ouale. Galbenusurile se amesteca in compozitia de unt. Se amesteca separat faina, migdalele, cacao si praful de copt si totul se inglobeaza in crema.
Se topeste ciocolata in bain-marie si inglobeaza in aluat, impreuna cu nucile. Cuptorul se incinge la 200 de grade. Se bat albusurile si se inglobeaza. Se unge o forma, se pudreaza cu faina si se introduce aluatul. Se coace 50 min. Se scoate apoi din cuptor, se lasa sa se raceasca si se rastoarna.
Se bate frisca si se adauga zaharul. Se mai bate pana ce se topeste zaharul. Se repartizeaza pe suprafata blatului de nuci, ca o plapuma de nori.
Se presara ornamente de ciocolata etc si se serveste.