Tort de omletă cu 3 arome
Reţetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 50 min.
Complexitate: medie
Ingrediente: 500 g dovlecei, 2 ardei grasi rosii, 4 cepe albe noi, 6 fire de patrunjel, 2 catei de usturoi, 12 oua, 3 prize (varfuri de cutit) nucsoara, 4 linguri ulei de masline, sare, piper.
Mod de preparare: Coaceti ardeii pe plita (sau sub grill) si lasati-i sa se raceasca intr-o punga de plastic. Spalati dovleceii - dupa ce le-ati taiat extremitatile - si dati-i pe o razatoare mijlocie. Curatati si tocati marunt ceapa si usturoiul.
Curatati ardeii copti de pielita, seminte si nervuri si taiati-i fasii. Ungeti cu ulei o forma de tort (cu pereti detasabili si diametrul de 20 cm). Spargeti 4 oua intr-un bol, bateti-le, sarati-le si piperati-le. Puneti la incins (intr-o tigaie de teflon) o lingura de ulei, caliti ceapa tocata circa 1 minut, adaugati ouale, lasati-le sa se inchege fara sa amestecati si rasturnati omleta in forma unsa.
Spargeti alte 4 oua, bateti-le, adaugati sare si piper si turnati-le peste fasiile de ardei calite intr-o lingura de ulei incins. Lasati-le sa se inchege la foc potrivit fara sa amestecati si rasturnati omleta peste omleta cu ceapa din forma.
Incingeti cuptorul la 180 grade C. Caliti usturoiul tocat - circa un minut - intr-o lingura de ulei incins, adaugati dovleceii rasi, patrunjelul taiat (cu foarfeca), sare si piper si lasati-le inca 5 minute pe foc, amestecand usor. Spargeti ultimele 4 oua, bateti-le si turnati-le peste dovlecei. Lasati-le sa se inchege, rasturnati omleta peste celelalte doua si dati "tortul" astfel obtinut la cuptor, circa o jumatate de ora. Lasati-l apoi sa se raceasca putin si cat e caldut, scoateti-l din forma. Serviti-l rece, cu salata verde sau cu sos de rosii.
|