Tort de vinete
Reţetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 1 h 20 min.
Complexitate: medie
Ingrediente: Pentru aluat: 250 g făină, 130 g unt sau margarină, 1/2 linguriţă sare, 2-3 linguri apă rece.
Pentru umplutură: 4 vinete mici, sare, piper măcinat, 1 mănunchi pătrunjel, ulei, 3 ouă, 150 ml smîntînă, 100 g caşcaval ras.
Pentru uns forma: unt sau margarină.
Mod de preparare: Pentru umplutură: se taie capetele vinetelor, apoi se taie felii groase de un deget, se sărează, se lasă puţin, apoi se tamponează cu un şerveţel de hîrtie fiecare felie de vînătă, se piperează şi se frig în puţin ulei. Se pun pe hîrtie absorbantă, apoi se presară peste ele pătrunjel tocat fin.
Se prepară aluatul: se amestecă făina cu untul sau margarina şi, adăugînd apă rece, frămîntăm repede un aluat. Ungem o formă de 26 cm diametru cu unt sau margarină şi o căptuşim cu aluatul preparat. Peste aluat, vom aşeza feliile de vînătă.
Se bat ouăle, se adauga smîntîna şi caşcavalul ras şi cu această compoziţie acoperim feliile de vînătă. Coacem tortul în cuptor preîncălzit, la 180 grade C, timp de 30 minute.
Se taie în 8 porţii.
Acompaniem preparatul cu o bere rece.
|