Tort economic
Reţetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 1 h 30 min.
Complexitate: medie
Ingrediente: Pentru blat: 4 oua, 1 cana zahar, 1 cana faina, 3 plicuri zahar vanilat.
Crema: 2 plicuri budinca de ciocolata dr.Oetker, 400 ml lapte.
Pentru decorare: frisca, stafide, ciocolata rasa(o bucatica).
Mod de preparare: Se bat albusurile foarte bine, separat se bat galbenusurile cu zaharul aruncat in ploaie. Se mai adauga pe parcurs bezeaua formata de la albusuri si faina aruncata tot in ploaie. Dupa ce s-au amestecat bine se pun intr-o tava emailata si se lasa la foc incet 20 - 30 min.(pina creste). Atentie: nu se scoate imediat. Dupa racire, se taie pe jumatate si se insiropeaza dupa gust cu un sirop facut cu apa zahar vanilat si zahar(dupa gust). Separat se face budinca si se aplica peste cele 2 bucati de blat taiate si insiropate in prealabil. Se poate orna cu ce dorim: frisca bucati de ciocolata, ciocolata rasa, etc.
|