Tort elveţian
Reţetă tradiţională din Elveţia
Reţetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 5 oua, putina esenta de rom, 250 g biscuiti macinati sau maruntiti, 200 g nuca macinata sau taiata marunt, 100 g unt sau margarina nesarata, 200 g zahar si 15 linguri (pentru glazura).
Mod de preparare: Blat necopt: galbenusurile si 200 gr. zahar se freaca pina se topeste zaharul, se adauga untul frecat spuma, biscuitii, nucile, esenta de rom si se amesteca. Se modeleaza ca un blat de tort si se aseaza pe un platou de servit uns cu putin ulei ca sa nu se lipeasca. Glazura: albusurie se bat spuma cu 10 linguri de zahar. Separat se ard 5 linguri de zahar si asa fierbinte cum este se toarna treptat in spuma amestecand continuu cu mixerul. Se bate spuma foarte bine. Se intinde peste blatul de mai sus si se razuieste ciocolata sau se pudreaza cu cacao. Se pune la rece pentru citeva ore.
|