Tort fără ouă
Reţetă lacto-vegetariană
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: redusă
Ingrediente: 3 pahare gris crud, 1 pahar faina, 1 pahar zahar, 1 pahar nuci pisate 2 pahare lapte, 1/2 lingurita praf de copt, 30 g unt.
Crema: 300 g unt, 50 g cacao, 100 g zahar, 1/2 pahar apa.
Siropul: 100 g zahar, 1 pahar apa, rom.
Mod de preparare: Se amesteca totul bine in ordinea indicata la cantitati. Se unge o forma cu unt. Se toarna compozitia si se coace la foc bun 35-45 minute. Se lasa sa se raceasca si se taie orizontal in trei foi. Blaturile se imbiba cu un sirop din zahar, apa si rom si se umplu cu o crema preparata astfel: se leaga un sirop din 100g zahar si ½ pahar apa. Se amesteca cu cacao. Cind s-a racit, se toarna putin cite putin peste untul frecat spuma, amestecind mereu.
|