Tort fin de ciocolată
Reţetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 1 h 20 min.
Complexitate: medie
Ingrediente: 150 g unt, 6 oua, 150 g zahar, 150 g ciocolata, 50 g cacao, 1/2 lingura pesmet.
Mod de preparare: Se freaca untul cu 6 galbenusuri, cu 150 gr. zahar si cu 150 gr. ciocolata topita la cuptor. Se freaca cel putin un sfert de ora. Se adauga mai departe 50 gr. cacao, ½ lingura pesmet si se mai bate pina se implineste o ora. Se adauga albusul batut spuma. Se imparte compozitia in doua parti egale. O parte se da la rece, cealalta parte ramasa se imparte in trei parti egale si se coc separat trei foi in forma unsa cu unt, presarata cu faina si imbracata cu hirtie. Se asaza in farfuria de tort si se unge fiecare foaie cu crema oprita la rece. Se inveleste cu crema pe toata suprafata si se garniseste dupa placere.
|