Tortuleţe cu căpşuni şi lichior de ouă
Reţetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 1 h 15 min.
Complexitate: medie
Ingrediente: Aluatul: 250 g faina, 60 g zahar, 1 plic zahar vanilat, 1 varf de cutit sare, 1 ou, 125 g unt rece, grasime si zahar pentru forme.
Umplutura: 250 g branza de vaci (grasa), 50 g zahar, 2 oua, 100 ml lichior de oua, 2 linguri (cu varf) amidon, zeama de la 1/2 lamaie, 500 g capsuni.
Mod de preparare: Aluatul: Se amesteca (cu mixerul) toate ingredientele pentru aluat, dupa care se framanta cu mana pana ce acesta devine neted. Se inveleste in folie de plastic si se tine la rece cel putin 30 de minute. Se ung cele 10 forme de tarte (diametrul: 10 cm) si se presara in ele zahar. Se-ntinde aluatul (grosimea circa 1/2 cm) si se-mbraca cu el formele.
Umplutura: Se amesteca bine branza de vaci cu zaharul si se incorporeaza rand pe rand ouale (unul cate unul), lichiorul, amidonul si zeama de lamaie. Se toarna umplutura astfel preparata in forme, se baga in cuptorul incins la 170 grade C si se coc aproximativ 25 de minute.
Se scot din cuptor, se lasa sa se raceasca, se scot tartele din forme si peste umplutura se asaza capsunile spalate, zvantate si eventual taiate in doua.
|