http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Aperitive cu legume"

Triunghiuri cu legume
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: Aluatul: 500 g faina de grau, 1/4 l apa calduta, 1 cubulet drojdie proaspata, 1 lingurita zahar, 1 lingura sare, 1/2 ceasca ulei de masline, 1 varf de cutit piper Cayenne, 1 varf de cutit nucsoara.
Umplutura: 1 tulpina de praz, 2 ardei grasi, 1 cutie boabe de porumb, 8 galbenusuri, 1 lingurita sare, 4 catei de usturoi, 250 g smantana, 200 g cascaval ras, 1/2 legatura codite de ceapa, patrunjel si marar, piper macinat, 1 varf de cutit nucsoara, 1 varf de cutit Cayenne.
In plus: faina pentru framantat, hartie pentru copt, 2-3 linguri ulei de masline.

Mod de preparare: Se framanta aluatul din toate ingredientele, se lasa sa creasca si se intinde pe planseta (grosimea: 1 cm). Se tapeteaza o tava cu hartie pentru copt, se unge hartia cu ulei, se asaza aluatul si se inteapa din loc in loc cu furculita. Se curata prazul si ardeii, se taie rondele si fasii si se amesteca cu boabele de porumb (scurse). Intr-un castron, se freaca galbenusurile si se amesteca cu sarea, usturoiul zdrobit si smantana. Se incorporeaza cascavalul ras, verdeata si se condimenteaza puternic cu piper, nucsoara si Cayenne. Se intinde amestecul de legume peste aluat si se toarna deasupra sosul de smantana si cascaval. Se baga in cuptorul incins la 180-200 grade C si se coace 40-50 de minute. Cand s-a copt, se taie triunghiuri care se servesc fierbinti sau caldute.