http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu carne"

Turnedo Rossini

Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 6 buc. muşchi de vită (a câte 150 g), 250 g ficat de porc, 6 bureţi, 6 felii de franzelă, 60 g unt, sare, piper.
Sosul: 1 os mic de viţel, 1 morcov, 1 ţelină, 1 fir de praz, 1/2 ceapă, 1 cub supă de vită, 1 lingură pastă de tomate, 100 ml vin de Madera (se poate renunţa şi folosi numai vin alb), 150 ml vin alb sec, 20 g unt.

Mod de preparare: Se curăţă, se taie mărunt zarzavatul pentru sos şi se căleşte în unt timp de 5 minute. Se toarnă vinul şi se flambează deasupra focului. Se adaugă pasta de tomate subţiată cu puţină apă, se lasă să dea în clocot, se adaugă cubul de supă fărâmiţat şi osul de viţel. Se acoperă şi se lasă să fiarbă două ore la foc mic. Dacă mai este nevoie, se mai adaugă apă. Se pasează sosul prin sită. Ficatul de porc se taie în şase felii şi se prăjeşte în ulei; se sărează şi se piperează. Muşchiul de vacă se sărează, piperează şi se frige în unt; se păstrează la cald. Se curăţă feliile de pâine de coajă şi se rumenesc în unt. În aceeaşi grăsime se călesc şi bureţii. Pe fiecare felie de pâine se aşază muşchiul, deasupra se pune o felie de ficat, se acoperă cu o ciupercă şi se toarnă peste ele sosul pasat prin sită.