Turtă dulce
Reţetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: medie
Ingrediente: 3 ouă, 1 pahar cu miere de albine, 1 pahar cu zahăr, 3 pahare cu făină, 6 linguri cu ulei, cuişoare praf, scorţişoară praf, nuci sfărîmate, 1 lingură bicarbonat.
Mod de preparare: Se amestecă mierea cu zahărul, la căldură, pînă se topeşte zahărul, se pun ouăle pe rînd, apoi uleiul tot cîte o lingură şi se amestecă bine cu lingura de lemn. Se adaugă făina, apoi praful de cuişoare, un vîrf de cuţit, şi scorţişoara, o linguriţă. Se unge tava cu ulei, se tapetează cu făină, se toarnă compoziţia şi se dă la cuptor încins, la foc moale. În compoziţie se pun nucile sfărîmate, se ornează pe deasupra şi apoi se dă la cuptor.
|