Turte de dovleac
Reţetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 40 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 30 g unt, 2 linguri zahar pudra, 1/2 ceasca piure de dovleac (fiert si presat), 1 ou (batut usor), 1/2 ceasca lapte, 2 1/2 cesti de faina, 1 praf de copt.
Mod de preparare: Se amesteca bine zaharul cu untul, apoi se incorporeaza dovleacul, oul si laptele. Se adauga faina, amestecand usor, pana ce se obtine un aluat moale. Se pune aluatul pe o planseta infainata, se framanta usor si se intinde (cu mana) o foaie rotunda, de circa 2 cm grosime. Se inmoaie un pahar (o forma rotunda) in faina si se taie cercuri din aluat. Se unge tava cu grasime, se aseaza turtele, se ung cu putin lapte si se coc in cuptorul incins circa 10-12 min.
Se servesc calde, cu unt.
|