Varză creaţă umplută
Ingrediente: O varză creaţă (aprox.1 kg), 300 g carne de porc, 100 g slănină afumată, 3 linguri orez, o ceapă, o linguriţă de untură, o linguriţă de făină, 2 ouă, 3 linguri de smîntînă, mărar, sare, piper.
Mod de preparare: Carnea tocată odată cu slănina se amestecă cu ceapa şi se înăbuşe în untură pînă se înmoaie. Se lasă să se răcească şi se adaugă orezul fiert în apă sărată, ouăle crude, sarea, piperul şi verdeaţa, după gust. Varza se spală bine, controlînd fiecare frunză. Se desfac frunzele începînd de sus in jos (fără a se desprinde de cotor) şi spaţiile formate se umplu cu tocătură. Pentru ca aceasta să nu se împrăştie în timpul fierberii, varza se leagă cu aţă, după care se aşează în cratiţă. Se completează cu apă clocotită sau cu supă de oase, adăugînd o crenguţă de cimbru şi sare şi se fierbe la foc mic. Cînd varza este complet fiartă, se pune făina desfăcută în puţină apă.
|