Varză creaţă umplută cu ciuperci şi zarzavat
Timp de preparare: 45 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 1 kg varză creaţă, 100 g morcovi, 50 g pătrunjel, 50 g ţelină, 200 g ciuperci, 150 fulgi de grâu, 100 g slănină afumată, 150 g oase de porc, sare, piper, pătrunjel verde.
Mod de preparare: Oasele de porc se prăjesc în puţină untură, apoi se adaugă 300 ml apă şi se fierb până când apa scade la jumătate.
Se fierbe varza, se strecoară şi se aşează frunzele câte două. Slănina se crestează şi se prăjeşte. Folosind untura acesteia, se prăjeşte ceapa, se adaugă ciupercile, piper şi pătrunjel verde tocat, apoi fulgii de grâu şi zeama rămasă. Se acoperă vasul cu un capac şi se introduce 10 mi. în cuptorul bine încins.
Se umplu foile de varză cu această compoziţie, se condimentează şi se aşează într-un vas bine uns. Deasupra se aşează slănina prăjită, se stropeşte totul cu zeama de la oase şi se introduce din nou la cuptor pentru 10-15 min.
Se serveşte fierbinte, cu sos de roşii.
|