http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu carne"

Varză murată cu carne

Ingrediente: 300 g carne de porc, 300 g carne de viţel, 200 g cîrnaţi afumaţi, 1 kg varză acră, 100 g untură, 1 pahar bulion, 1 ceaşcă smîntînă, 2 cepe, 1 vîrf de cuţit de boia, cimbru.

Mod de preparare: În 50 g de untură, se înăbuşă o ceapă tăiată mărunt împreună cu carnea tăiată în bucăţi, boiaua şi sarea necesara. Separat, se înăbuşă restul de ceapă tăiată mărunt cu varza (adăugînd cîte puţină apă caldă). Cînd toate acestea sînt fierte, se toarnă varza peste carne, se adaugă bulionul, smîntîna şi cîrnaţii tăiaţi în felii subţiri şi se mai lasă să fiarbă cu mărarul şi cimbrul tăiate mărunt.