http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi"

Vinete cu mozzarella sau telemea
Reţetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 2 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg roşii, 3 vinete, 1 bucată de mozzarella (rotundă, cum se vinde in comerţ) sau 250 g brânză telemea mai moale, 3 rămurele de cimbru proaspăt, 100 ml de supă de pasare (concentrat de pasare fiert în apă), untdelemn fin, sare, piper.

Mod de preparare: Spălaţi roşiile, tăiaţi-le capacul de sus, apoi tăiaţi-le şi pe ele în rondele, pe toată suprafaţa lor. Puneţi să se încingă în tigaie o lingură de untdelemn şi căliţi feliile de roşii în el, vreme de 5 min. Săraţi, piperaţi.

Spălaţi vinetele (alegeţi-le cât mai lunguieţe) şi tăiaţi-le felii cam de un deget, pe lat.

Încălziţi cuptorul la maximum.

Într-un vas rezistent la foc, uns cu puţin untdelemn, aşterneţi roşiile, rondea lângă rodea. Peste ele, aşezaţi vinetele, presăraţi cimbrul, săraţi, piperaţi, stropiţi-le din abundenţă cu untdelemn şi supă de pasăre.

Peste toate, aşezaţi mozzarella sau telemeaua, tăiate felii subţiri. Daţi vasul la cuptor şi lăsaţi-l vreme de o oră şi jumătate.

Serviţi mâncarea fierbinte, cu puţin cimbru presărat pe deasupra.