Vinete cu orez la cuptor
Reţetă de post (vegetariană)
Timp de preparare: 45 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 4 vinete mari, 250 g orez, 5-6 roşii, ulei, făină, usturoi, verdeaţă.
Mod de preparare: Alegi orezul, îl speli şi îl fierbi pe jumătate. Speli vinetele, le cureţi de coajă şi le tai rondele pe care le dai prin făină şi le prăjeşti într-o tigaie cu ulei încins. Aşezi într-o cratiţă un strat de vinete şi unul de orez pe jumătate fiert, peste care adaugi usturoiul curăţat şi tăiat mărunt şi jumătate din cantitatea de roşii spălate decojite şi tăiate felii. Pui încă un strat de vinete şi feliile de roşii rămase, torni apoi ulei şi dai vasul la cuptor pentru 15-20 de minute.
Când e gata presari mărar tocat fin.
|