Vinete cu sos de busuioc
Reţetă de post (vegetariană)
Timp de preparare: 20 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 4 vinete lungi si subtiri, 1 catel de usturoi, 1 lamaie, 6 fire de patrunjel, 2 fire de busuioc, 3 linguri de faina, 250 ml untdelemn, 1 lingura ulei de masline, sare, piper.
Mod de preparare: Turnati faina intr-o farfurie plata. Spalati vinetele, apoi stergeti-le cu un prosop. Taiati-le transversal, in felii de marime egala (o jumatate de centimetru). Puneti untdelemnul sa se incinga intr-o tigaie mare. Tavaliti feliile de vinete prin faina, apoi puneti-le pe rand in grasimea incinsa. Intoarceti-le pe ambele parti, iar cand sunt gata, scoateti-le afara cu o furculita si asezati-le pe o hartie absorbanta, ca sa-si piarda prisosul de untdelemn. Cand toate rondelele de vinete au fost prajite, asezati-le pe un platou.
Stoarceti lamaia, amestecati sucul cu o lingurita de ulei de masline, cu usturoiul curatat si dat pe razatoarea mica, cu patrunjelul si busuiocul tocate marunt. Bateti compozitia cu o furculita pana devine emulsie, apoi turnati-o peste rondelele de vinete. Gustati de sare si de piper, apoi puneti platoul vreme de o ora la rece.
|