Vinete cu usturoi la cuptor
Reţetă de post (vegetariană)
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 3 vinete, 2 linguri făină, 5 roşii, 1 păstârnac, 2 ardei graşi, 4 căţei de usturoi, 1 ceaşcă ulei, 1 foaie de dafin, 1 crenguţă cimbru, pătrunjel verde, sare, piper, boia dulce de ardei.
Mod de preparare: Vinetele se spală, se şterg, se curăţă de cotoare şi se taie în felii rotunde, de grosimea unui deget. Se sărează şi se lasă să se înmoaie bine timp de o oră. Se storc uşor, se dau prin făină şi se prăjesc pe ambele părţi în ulei încins. Se pun apoi într-o cratiţă. Se curăţă şi se rade păstârnacul, se spală ardeii şi roşiile, se curăţă de seminţe şi se taie cubuleţe. În grăsimea rămasă de la prăjitul vinetelor, se călesc păstârnacul, ardeii, roşiile şi usturoiul zdrobit. Se adaugă cimbrul, dafinul, sare, piper şi boia după gust. Se înăbuşă totul 5-7 minute, apoi se toarnă sosul peste vinetele din cratiţă (fără cimbru şi dafin). Se dă cratiţa la cuptor pentru 10-15 minute.
Înainte de a servi, se presară mâncarea cu pătrunjelul tocat.
|