Vinete în aluat de clătite
Reţetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 4 vinete, 250 g faina, 2 oua, 2 linguri ulei, sare, piper, ulei pentru prajit.
Mod de preparare: Se curata vinetele de coaja, se taie rondele (de 1 cm). Se presara cu sare grunjoasa si se lasa 30 de minute ca sa iasa zeama. Se pune faina intr-un castron, se face o gropita la mijloc si se adauga galbenusurile, 2 linguri de ulei si un varf de cutit de sare. Se amesteca bine, turnand cate putina apa (in total 250 ml). Aluatul astfel preparat se lasa cateva minute sa se odihneasca, dupa care in el se incorporeaza si albusurile batute spuma (tare). Se iau rondelele de vinete, se baga sub un jet de apa, se zvanta bine cu un servet sau cu hartie absorbanta, se pipereaza, se dau prin aluatul de clatite si se prajesc in uleiul incins. Se scot cu lingura de spuma si se lasa sa se scurga. Se servesc fierbinti (eventual - acoperite cu smantana).
|