Vinete în smântână
Reţetă lacto-vegetariană
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: redusă
Ingrediente: 3 vinete frumoase, 2 linguri unt sau untură, 1 lingură făină, 1 pahar smîntînă, 1 linguriţă mărar tocat, sare.
Mod de preparare: Se spală vinetele, se înlătură cotorul şi se taie în sferturi în lungime, apoi fiecare sfert în două (pe lăţime). Bucăţile de vinete se opăresc cu apă fierbinte şi sărată, lăsîndu-le în apă timp de 5 minute, apoi se scurge apa şi se lasă 5-10 minute în strecurătoare ca să se scurgă. Fiecare bucăţică de vînătă se dă prin făină şi se prăjeşte în untul sau grăsimea fierbinte. Se aşează apoi într-o cratiţă, se toarnă peste ele smîntîna, se sărează şi se lasă să fiarbă 1/2 oră la foc mic, scuturînd din cînd în cînd cratiţa. Se aşează pe farfuria de servit şi se presară cu mărarul tocat.
|