http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi"

Vinete marinate
Reţetă lacto-vegetariană

Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 3 vinete mijlocii, sare, 250 g lapte acru (batut), 1 lingurita de chimen macinat, 1 plic de ceai de menta, 125 ml untdelemn bun, patrunjel tocat.

Mod de preparare: Se curata vinetele de coaja si se taie pe lung, in felii de cca 1/2 cm. Se sareaza si se pun deoparte 30 de minute. Intre timp, se amesteca bine laptele acru cu chimenul macinat si sarea. Se rupe pliculetul de ceai si se presara menta din el in compozitia din castron. Se usuca bine feliile de vinete intr-un servet si se prajesc pe rand, in ulei incins, pe ambele parti pana devin maronii. Bucatile prajite se pun pe o hartie absorbanta (de sugativa), apoi se asaza pe-o farfurie un rand de vinete, un strat de lapte batut.
Deasupra se presara patrunjel.