Vinete murate în foi de viţă
Timp de preparare: 2 h
Complexitate: redusă
Ingrediente: Vinete, varza alba, telina, morcovi, foi de vita, hrean, sare.
Mod de preparare: Dupa ce li s-au taiat cozile, se cresteaza vinetele longitudinal, din doua taieturi incomplete, astfel incat cele patru bucati sa ramana impreuna. Vinetele se fierb intr-un clocot de apa cu putina sare, cat sa se inmoaie putin. Apoi se tescuiesc intre doua funduri de lemn peste care se pun greutati, timp de o ora. In paralel, se toaca varza alba si se amesteca cu telina rasa mare, si morcov ras. Se sareaza putin, ca pentru salata, si se lasa jumatate de ora la scurs. Cu acest amestec de legume se umplu vinetele, care apoi se vor infasura in foi de vita si se vor lega cu ata. Astfel asamblate se asaza in borcan, drepte, si se acopera cu frunzele si tulpinile de telina si cu hrean. Peste ele se toarna saramura (apa data intr-un clocot, in care s-a dizolvat o lingura de sare pentru fiecare litru), calduta.
|