Vinete prăjite cu frigărui de pui
Reţetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: redusă
Ingrediente: 4 vinete, 4 pulpe de pui fara os, taiate bucati, 2 iaurturi, 2 linguri sos iute (pasta de gogosari sau de chilli), zeama de lamaie, sare, piper, ulei de masline, 1 legatura coriandru proaspat.
Mod de preparare: Se amesteca sosul iute (pasta) cu un iaurt si cu zeama de lamaie (dupa gust), se taie carnea bucati, se introduce in marinata in asa fel incat sa fie bine acoperita si se lasa sa stea la rece cel putin o ora.
Se spala vinetele, se zvanta si se taie in doua pe lung (cu coaja). Se cresteaza miezul cu un cutit bine ascutit, se presara cu sare si piper, se toarna peste ele un firicel de ulei de masline si se prajesc 40 de minute in cuptor sub gril.
Din bucatile de carne de pui se fac frigarui (pe tepe din lemn) si se prajesc in ulei (intr-o tigaie de teflon) circa 10 minute pe toate partile.
Se bate iaurtul ramas cu coriandrul taiat fasii (cu foarfeca), se sareaza, se pipereaza si se toarna peste vinetele fierbinti, care se servesc ca garnitura langa frigaruile de pui.
|