Vinete umplute cu orez (I)
Reţetă lacto-vegetariană
Timp de preparare: 45 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 3 vinete mai mari, 3 linguri unt, 4-5 cepe, 3-4 ardei, 2 gogoşari, 1 morcov, usturoi, 1 pahar ulei, 1 ceşcuţă orez, 5-6 roşii, verdeaţă, sare, piper.
Mod de preparare: Se taie vinetele în jumătăţi, se opăresc în apă clocotită cu sare 10-20 minute. Se pun sub teasc.
Între timp, se prepară umplutura astfel: se înăbuşă ceapa în ulei, se adaugă ardeii, gogoşarii, morcovul ras, miezul de la vinete şi usturoi. Se lasă să scadă şi se adaugă o ceşcuţă de orez. Se mai lasă să se înăbuşe bine şi cu orezul, apoi se adaugă cîteva rosii curăţate de pieliţă şi tocate. Se scade bine şi se adaugă verdeaţă multă tocată mărunt. Cu această compoziţie se umplu vinetele, se aşează în cratiţă, se toarnă pe deasupra sos de roşii îndulcit cu zahăr şi se dau la cuptor.
Se pot servi cu brînză rasă pe deasupra.
|