http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare"

Vongole cu mazăre
Reţetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 1 kg de mazare, 1 ceapa, 4 linguri de ulei, 1 lingura de bulion, apa, sare, piper, 1,2 kg de vongole, 200 g de paine.

Mod de preparare: Pregatiti boabele de mazare; taiati fin ceapa si caliti-o intr-o tigaie. Adaugati si mazarea, putina sare si piper. Se fierbe la foc mic, timp de 15-20 de minute, amestecand din cand in cand. Intre timp se spala vongolele foarte bine, sub jet de apa. Se pun intr-o tigaie, la foc iute, fara sa puneti nici un condiment si se lasa sa se deschida de la sine, de la caldura, agitand din cand in cand recipientul. Cand s-au deschis se dau deoparte de pe foc, se extrag molustele, se spala si se pun in mazare cu 5 minute inainte ca aceasta sa fie gata si se amesteca bine. Se prajeste painea. Vongolele si mazarea se aseaza pe platoul de servit, se orneaza cu bucati de paine prajita.
Se serveste cald.