http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Conserve de iarnă"

Zacuscă de mere
Reţetă de post (vegetariană)

Timp de preparare: 2 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 2 kg de mere, 10 ardei graşi mari, 15 gogoşari, 1 kg ceapă, 250 ml ulei, 1 l suc de roşii, 1 legătură pătrunjel verde, sare, foi de dafin şi piper după gust.

Mod de preparare: Coci ardeii şi gogoşarii, îi laşi să se scurgă, îi cureţi de cotoare şi seminţe şi îi dai prin maşina de tocat. Cureţi merele şi le dai pe răzătoarea mare. Tai ceapa fideluţă şi o căleşti puţin în ulei. Adaugi merele, gogoşarii şi ardeii şi laşi să fiarbă jumătate de oră, amestecând, să nu se prindă. După acest timp pui sucul de roşii, pătrunjelul spălat şi tăiat mărunt, sarea şi condimentele, apoi dai cratiţa cu zacuscă la cuptor să fiarbă până se adună uleiul deasupra. O pui fierbinte în borcane încălzite, pe care le înveleşti bine cu pături până se răcesc (stau sub pături 4-5 zile). Nu se sterilizează.