http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Conserve de iarnă"

Zacuscă de vinete şi gogoşari (I)
Reţetă de post (vegetariană)

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 500 g roşii, 2 vinete mijlocii, 4 gogoşari, 1 ceapă (facultativ), 50 ml ulei, 1 lingură zahăr, sare.

Mod de preparare: Se coc vinetele şi gogoşarii. Se curăţă şi se toacă împreună pe fund (se pot toca numai vinetele, iar gogoşarii se taie felii). Se opăresc roşiile, se curăţă de pieliţă şi se taie în sferturi. Se pun vinetele, gogoşarii şi roşiile într-o cratiţă cu uleiul în care s-a rumenit ceapa (facultativ). Se pune zahărul, se potriveşte gustul sărat şi se lasă să fiarbă la foc mic pînă mai scade zeama, observînd să nu se prindă de fund. Se poate păstra pe iarnă ca şi zacusca de ardei.