Zăpadă cu căpşuni
Reţetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 4 h 30 min.
Complexitate: ridicată
Ingrediente: 500 g capsuni, 500 g branza de vaca (fara apa), 150 g zahar, 4 albusuri, 1 lingurita esenta de rom, 3 foi gelatina, 3 linguri zahar vanilat.
Mod de preparare: Amestecati intr-un castron branza de vaci, 100 g zahar si esenta de rom. Puneti la inmuiat foile de gelatina intr-o cana cu apa rece. Puneti la fiert intr-o craticioara trei linguri de apa. Presarati foile de gelatina inmuiate intre palme, ca sa le stoarceti, apoi dizolvati-le in apa fierbinte, tragand vasul de pe foc. Amestecati pana cand gelatina se topeste complet, apoi turnati-o peste branza de vaci. Amestecati. Bateti spuma albusurile de ou si incorporati-le cu delicatete in compozitie. Luati sase cupe cu fundul drept si cu marginile netede (sau un singur vas rotund de Jena) si puneti compozitia in ele, dupa ce asterneti pe fundul vaselor hartie de pergament. Bagati vasele la gheata cel putin 4 ore. Spalati si curatati capsunile. Pastrati sase bucati mai mari pentru decor. Mixati 200 grame de capsuni cu restul de zahar pentru a obtine un suc mai gros si bagati-l la frigider. Taiati capsunile ramase in patru. Introduceti varful unui cutit subtire in interiorul cupelor pentru a desprinde continutul si puneti-l pe farfurioare. Scoateti hartia de pergament, puneti o capsuna intreaga la mijlocul fiecarei portii de “zapada” si inconjurati-o cu capsunile taiate in sferturi. Varsati sucul de fructe la baza compozitiei, in farfurioara.
Pudrati deasupra cu zahar vanilat (sau tos) si serviti imediat.
|