Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Alivenci moldoveneşti |
Alivenci moldoveneşti
Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h 30 min.
Complexitate: redusă Porţii: 10 Ingrediente: 1 l lapte, 300 g mălai grisat, 1/2 kg brânză de vaci, 1/4 l smântână, 100 g unt, 50 g făină, 4-5 ouă, 1 linguriţă cu vârf de sare. Mod de preparare: Într-un lighenaş sau ceaun de 3 l, se pun laptele, untul, sarea şi se fierbe (fără a afuma laptele). La primul clocot, se adaugă mălaiul, amestecând ca să nu se formeze cocoloaşe. Se îngroaşă în cca. 5 min., după care se ia de pe foc. Când e aproape rece, se adaugă brânza mărunţită, smântâna, gălbenuşurile, făina şi se amestecă. Se amestecă apoi cu albuşurile bătute spumă. Compoziţia se pune într-o tavă (unsă cu margarină şi tapetată cu făină) şi se dă la cuptor 40-50 min. Se taie în pătrate şi se servesc calde, cu smântână.
14.306 vizualizări
Versiunea printabilă1.449 tipăriri 16 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Chiroşti moldoveneşti cu cartofi, ceapă şi afumătură (Aperitive > Aperitive cu carne) 2. Sărmăluţe moldoveneşti (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) |