Andive la cuptor cu sos vienez cu hrean - reţetă tradiţională din Austria - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Austria » Andive la cuptor cu sos vienez cu hrean

Andive la cuptor cu sos vienez cu hrean

Reţetă tradiţională din Austria
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: medie

Porţii: 6

Ingrediente: 1-1,5 kg andive, 150 g unt, 100 g caşcaval, 2-3 linguri sos vienez cu hrean, pesmet.
Pentru sos: 30 g unt, 2 linguri făină, 2-3 linguri pastă de roşii, 3-4 linguriţe oţet, un ou, o linguriţă hrean ras, sare, piper.

Mod de preparare: Se aleg andivele, se spală, se opăresc în apă clocotită cu sare, timp de 10 minute. Se scurg şi se aşează în cratiţa unsă cu unt şi presărată cu pesmet.
Deasupra lor se presară caşcaval ras şi se dau la cuptor să se rumenească. Se servesc calde, cu sos vienez cu hrean turnat deasupra.
Pentru sos: Se topeşte untul într-o cratiţă şi se adaugă făina, care se rumeneşte puţin. Se pune bulionul, se amestecă bine şi se mai lasă puţin pe foc slab. Se adaugă oţetul, sarea şi piperul. După primul clocot, se dă cratiţă la o parte. După cîteva minute, se drege sosul cu un gălbenuş şi se condimentează cu o linguriţă de hrean ras.
7.317 vizualizări
1.103 tipăriri
14 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pui italienesc (cacciatore) (Mâncăruri > Fripturi)
2. Griş cu lapte (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
3. Dovlecei cu roşii la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Papanaşi din lapte bătut sau iaurt (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
5. Gulii cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Pulpă de mânzat la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
7. Lichior de cafea (Băuturi > Lichioruri)
8. Orez cu caşcaval şi sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
9. File de cod cu ciuperci şi mozzarela (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Şalău cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Varză dulce călită (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Prăjitură de griş cu coajă de portocală (Dulciuri > Prăjituri)
13. Peşte la cuptor (dietetic) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Berbec cu praz şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Salată de castraveţi cu peşte afumat (Salate > Salate cu peşte)
16. Cremă de lămâie cu portocale marinate (Dulciuri > Creme)
17. Salată de peşte cu sfeclă roşie (Salate > Salate cu peşte)
18. Roşii umplute cu franzelă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Plăcintă cu ceapă şi mere (Aperitive > Aperitive cu legume)
20. Ardei copţi cu sardele şi măsline (Aperitive > Aperitive cu peşte)
21. Tortiglioni cu salsa verde şi roşii (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
22. Salată de şuncă (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
23. File de căprioară cu sos de stafide şi gogoşele de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
24. Ruladă simplă din piept de pui (Mâncăruri > Fripturi)
25. Andive cu pesmet (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Cotlete de berbec la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
27. Tort de ciocolată (I) (Dulciuri > Torturi)
28. Sos Tabasco (Sosuri > Sosuri condimentate)
29. Stavrizi în sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Budincă de pâine cu şuncă sau salam (Aperitive > Aperitive cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.