Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Austria » Andive la cuptor cu sos vienez cu hrean |
Andive la cuptor cu sos vienez cu hrean
Reţetă tradiţională din Austria
Timp de preparare: 50 min.
Complexitate: medie Porţii: 6 Ingrediente: 1-1,5 kg andive, 150 g unt, 100 g caşcaval, 2-3 linguri sos vienez cu hrean, pesmet. Pentru sos: 30 g unt, 2 linguri făină, 2-3 linguri pastă de roşii, 3-4 linguriţe oţet, un ou, o linguriţă hrean ras, sare, piper. Mod de preparare: Se aleg andivele, se spală, se opăresc în apă clocotită cu sare, timp de 10 minute. Se scurg şi se aşează în cratiţa unsă cu unt şi presărată cu pesmet. Deasupra lor se presară caşcaval ras şi se dau la cuptor să se rumenească. Se servesc calde, cu sos vienez cu hrean turnat deasupra. Pentru sos: Se topeşte untul într-o cratiţă şi se adaugă făina, care se rumeneşte puţin. Se pune bulionul, se amestecă bine şi se mai lasă puţin pe foc slab. Se adaugă oţetul, sarea şi piperul. După primul clocot, se dă cratiţă la o parte. După cîteva minute, se drege sosul cu un gălbenuş şi se condimentează cu o linguriţă de hrean ras.
7.263 vizualizări
Versiunea printabilă1.092 tipăriri 14 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Pui la cuptor cu legume (Mâncăruri > Fripturi) 2. Omletă cu slănină afumată (Aperitive > Aperitive cu ouă) 3. Cuburi de ciocolată cu căpşuni (Dulciuri > Creme) 4. Sos Chutney cu piersici şi ardei graşi (Sosuri > Sosuri cu legume) 5. Platou cu aperitive (Aperitive > Aperitive cu legume) 6. Clătite cu urdă (Aperitive > Aperitive cu brânză) 7. Tort Grilias (Dulciuri > Torturi) 8. Fasole verde cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 9. Ruladă din carne de porc (Aperitive > Aperitive cu carne) 10. Inele de calamar cu sos sweet & sour (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 11. Salată din peşte sărat cu ceapă (Salate > Salate cu peşte) 12. Salată de praz cu ciuperci (Salate > Salate de legume) 13. Ciorbă de bulion cu carne (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 14. Cremă de ghimbir cu sos de ciocolată (Dulciuri > Creme) 15. Salată de crudităţi de iarnă (II) (Salate > Salate de legume) 16. Antricot de vacă la grătar (Mâncăruri > Fripturi) 17. Limbă înăbuşită (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe) 18. Pui cu smântână şi hrean (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 19. Salată de ciuperci cu maioneză (Salate > Salate de legume) 20. Legume crude cu sos de sardine (Salate > Salate cu peşte) 21. Salată de cicoare scarolă cu smântână (Salate > Salate de legume) 22. Salată mexicană de legume (Salate > Salate de legume) 23. Supă de gulii cu cârnaţi şi fidea (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 24. Plăcinţele de cartofi şi morcovi cu mac (Aperitive > Aperitive cu legume) 25. Salată iepurică (Salate > Salate cu ouă) 26. Peşte la cuptor (dietetic) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 27. Salată de orez cu ciocănele de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre) 28. Sparanghel măcelăresc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 29. Pui cu ravioli (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 30. Sos vinegrette cu ou (Sosuri > Sosuri reci) |