Andive la cuptor cu sos vienez cu hrean - reţetă tradiţională din Austria - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Austria » Andive la cuptor cu sos vienez cu hrean

Andive la cuptor cu sos vienez cu hrean

Reţetă tradiţională din Austria
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: medie

Porţii: 6

Ingrediente: 1-1,5 kg andive, 150 g unt, 100 g caşcaval, 2-3 linguri sos vienez cu hrean, pesmet.
Pentru sos: 30 g unt, 2 linguri făină, 2-3 linguri pastă de roşii, 3-4 linguriţe oţet, un ou, o linguriţă hrean ras, sare, piper.

Mod de preparare: Se aleg andivele, se spală, se opăresc în apă clocotită cu sare, timp de 10 minute. Se scurg şi se aşează în cratiţa unsă cu unt şi presărată cu pesmet.
Deasupra lor se presară caşcaval ras şi se dau la cuptor să se rumenească. Se servesc calde, cu sos vienez cu hrean turnat deasupra.
Pentru sos: Se topeşte untul într-o cratiţă şi se adaugă făina, care se rumeneşte puţin. Se pune bulionul, se amestecă bine şi se mai lasă puţin pe foc slab. Se adaugă oţetul, sarea şi piperul. După primul clocot, se dă cratiţă la o parte. După cîteva minute, se drege sosul cu un gălbenuş şi se condimentează cu o linguriţă de hrean ras.
7.358 vizualizări
1.111 tipăriri
14 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată elveţiană (Salate > Salate cu carne de pasăre)
2. Plăcinţele cu cartofi şi ţelină (Aperitive > Aperitive cu legume)
3. Penne cu ton şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Limbă cu lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
5. Sos de busuioc (Sosuri > Sosuri albe)
6. Gulaş de carne cu cartofi şi chimen (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Salată de andive cu sos de iaurt (Salate > Salate de legume)
8. Tort Marilena cu lichior (Dulciuri > Torturi)
9. Salată de varză acră cu caşcaval şi kefir (Salate > Salate de legume)
10. Perişoare din peşte cu sos tomat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Omletă cu cartofi şi slănină (Aperitive > Aperitive cu ouă)
12. Salată Caesar (II) (Salate > Salate de legume)
13. Ciorbă de carne de porc a la grec (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
14. Salată de cicoare creaţă înălbită cu dovleac (Salate > Salate de legume)
15. Salată cu ouă, carne şi legume (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
16. Sos de zmeură (Sosuri > Sosuri pentru dulciuri)
17. Sos vânătoresc (Sosuri > Sosuri condimentate)
18. Salată de măr verde cu brânză de capră (Salate > Salate de legume)
19. Brânză la cuptor cu ardei copt şi măsline (Aperitive > Aperitive cu brânză)
20. Sos de hrean cu sfeclă roşie şi smântână (Sosuri > Sosuri condimentate)
21. Salată de macaroane cu carne şi legume (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
22. Salată exotică de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
23. Cod alb cu sos de curry (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Ciuperci la cuptor în stil spaniol (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
25. Tort cu cremă de vanilie şi căpşuni (Dulciuri > Torturi)
26. Salată verde cu ficăţei de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
27. Salată Coleslow (II) (Salate > Salate de legume)
28. Sos de roşii cu ciuperci (Sosuri > Sosuri roşii)
29. Sos de tarhon şi ceapă verde (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
30. Supă de salată scarolă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.