Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Spania » Ardei capia umpluţi cu sardele |
Ardei capia umpluţi cu sardele
Reţetă tradiţională din Spania
Timp de preparare: 25 min.
Complexitate: redusă Ingrediente: 4 ardei capia rosii, 500 g fileuri de sardele (dezosate), 4 catei de usturoi, 70 g unt, 60 g faina, 600 ml lapte, 2 fire de cimbru, 2 foi de dafin, 3 linguri de untdelemn fin, 3 linguri de otet aromat, 1 fir de patrunjel, sare, piper. Mod de preparare: Puneti sardelele sa se desareze (se cumpara gata marinate de la magazinele de peste). Puneti untul sa se topeasca intr-o tigaie, adaugati faina si lasati sa se rumeneasca un minut, amestecand. Stingeti cu lapte, adaugati doi catei de usturoi trecuti pe razatoare, lasati sa clocoteasca rantasul la foc foarte mic, amestecand. Puneti sare si piper. Zdrobiti sardelele cu furculita si amestecati-le cu sosul de faina si usturoi. Sarati, piperati. Scoateti codita si semintele ardeilor, fara sa le taiati carnea din interior. Scufundati-i trei minute in apa care clocoteste. Scoateti ardeii, lasati sa se scurga si sa se raceasca, apoi umpleti-i cu compozitia de peste. - Ungeti o tava cu untdelemn, puneti pe ea ardeii, mai stropiti-i si pe deasupra cu untdelemn, apoi puneti otetul si cei doi catei de usturoi ramasi, curatati si taiati in doua. Lasati-i sa se coaca 10 minute la cuptor. Serviti-i presarati cu patrunjel.
7.902 vizualizări
Versiunea printabilă1.132 tipăriri 2 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Borş de urzici cu ardei gras (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) 2. Salată de ardei copţi cu roşii (Salate > Salate de legume) 3. Baghetă umplută cu piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne) 4. Zacuscă de ardei şi gogoşari (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă) 5. Păstrăvi umpluţi cu brânză şi stafide (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 6. Cartofi cu ardei iute (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 7. Salată de cartofi cu ardei (Salate > Salate de legume) 8. Ciorbă mozaic cu ardei şi varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 9. Ardei copţi cu sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 10. Salată de roşii cu sardele (Salate > Salate cu peşte) 11. Pui cu ardei iute (Mâncăruri > Fripturi) 12. Risotto cu ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez) 13. Sardele marinate (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 14. Mâncare cu pui şi ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 15. Chec aperitiv cu jambon şi ardei gras (Aperitive > Aperitive cu carne) 16. Sote de pui cu ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 17. Galete de omletă cu ardei gras (Aperitive > Aperitive cu ouă) 18. Ardei umpluţi cu ciuperci, caşcaval şi mărar (Aperitive > Aperitive cu ciuperci) 19. Varză creaţă umplută (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 20. Chiflă umplută cu brânză de vaci şi carne (Aperitive > Aperitive cu brânză) 21. Salată de ouă cu măsline şi sardele (Salate > Salate cu peşte) 22. Salată de ardei prăjiţi (Salate > Salate de legume) 23. Saramură de crap cu ardei graşi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 24. Pizza din carne tocată cu ardei (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 25. Spaghete cu sardele, masline si capere (Spaghetti alla Puttanesca) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 26. Cartofi umpluţi cu carne şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 27. Terină de ficat de pui şi ardei iute (Aperitive > Aperitive cu carne) 28. Ardei umpluţi cu fasole şi orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 29. Şuncă umplută cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne) 30. Salată de ardei copţi (II) (Salate > Salate de legume) |