Ardei copţi cu sardele şi măsline - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Ardei copţi cu sardele şi măsline

Ardei copţi cu sardele şi măsline

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 4 ardei capia, 2 catei de usturoi, o ramurica de rozmarin, 8 fileuri de sardele in ulei, 3 linguri de untdelemn, 20 de masline negre fara samburi, piper proaspat macinat, sare.

Mod de preparare: Se spala ardeii si se pun la copt pe plita sau pe un fund de metal. Se baga intr-un vas, se sareaza si se pune capac, ca sa li se scoata pielita mai usor. Se curata de coaja, apoi se taie fiecare in doua si li se scot semintele. Se curata usturoiul si se taie cat mai marunt. Se marunteste rozmarinul (daca-l cumparati din comert si-l gasiti sub forma de praf, puneti un varf de cutit). Se clatesc fileurile de sardele in apa si se lasa sa se zvante. Se ia un vas plat, rezistent la foc, se unge fundul cu untdelemn, si se astern jumatatile de ardei copti, unele langa altele. Se sareaza, se pipereaza. Se randuiesc deasupra fileurile de sardele si maslinele. Se presara usturoiul tocat si rozmarinul. Se pipereaza si se sareaza din nou (foarte putin). Se stropeste continutul vasului cu untdelemn si se baga 10 minute in cuptorul gata incins.
Se serveste la masa caldut.
Este o reţetă provensală.
8.714 vizualizări
1.278 tipăriri
7 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciorbă de legume şi peşte (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
2. Cârnaţi de porc şi mânzat (Mâncăruri > Semipreparate şi preparate de casă)
3. Supă de ştevie sau de măcriş cu slănină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
4. Salată verde cu pătrunjel, crutoane şi pate de ficat (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
5. Salată de ridichi negre (Salate > Salate de legume)
6. Fasole verde cu unt şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Plăcintă cu ficăţei de pui şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Pastitsio (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
9. Tocăniţă de ficat de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
10. Salată suedeză de ciuperci (Salate > Salate de legume)
11. Salată afumată (Salate > Salate cu peşte)
12. Clătite umplute cu ciuperci şi pui (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
13. Salată de ouă cu roşii şi ridichi (Salate > Salate cu ouă)
14. Brânză de vaci cu lămâie şi cafea (Dulciuri > Creme)
15. Pateuri cu ficăţei şi piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Roşii cu cartofi la tigaie (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Salată de ţelină crudă (II) (Salate > Salate de legume)
18. Sos Chutney cu roşii şi morcovi (Sosuri > Sosuri cu legume)
19. Salată de mere şi alte crudităţi (Salate > Salate de legume)
20. Salată cu surimi şi ciuperci (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
21. Coaste de porc cu miere şi ghimbir (Mâncăruri > Fripturi)
22. Ciuperci cu orez sîrbesc (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Ciorbă grecească de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
24. Salată cu crab în straturi (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
25. Prăjitură cu mere şi nuci (Dulciuri > Prăjituri)
26. Chifteluţe cu carne şi sos de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
27. Salată de quinoa cu portocale şi mentă (Salate > Salate de legume)
28. Piept de pui cu smântână şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Supă de pasăre cu legume (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
30. Sandviciuri cu icre negre (Aperitive > Sandviciuri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.