Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Ardei copţi cu sardele şi măsline |
Ardei copţi cu sardele şi măsline
Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: redusă Porţii: 4 Ingrediente: 4 ardei capia, 2 catei de usturoi, o ramurica de rozmarin, 8 fileuri de sardele in ulei, 3 linguri de untdelemn, 20 de masline negre fara samburi, piper proaspat macinat, sare. Mod de preparare: Se spala ardeii si se pun la copt pe plita sau pe un fund de metal. Se baga intr-un vas, se sareaza si se pune capac, ca sa li se scoata pielita mai usor. Se curata de coaja, apoi se taie fiecare in doua si li se scot semintele. Se curata usturoiul si se taie cat mai marunt. Se marunteste rozmarinul (daca-l cumparati din comert si-l gasiti sub forma de praf, puneti un varf de cutit). Se clatesc fileurile de sardele in apa si se lasa sa se zvante. Se ia un vas plat, rezistent la foc, se unge fundul cu untdelemn, si se astern jumatatile de ardei copti, unele langa altele. Se sareaza, se pipereaza. Se randuiesc deasupra fileurile de sardele si maslinele. Se presara usturoiul tocat si rozmarinul. Se pipereaza si se sareaza din nou (foarte putin). Se stropeste continutul vasului cu untdelemn si se baga 10 minute in cuptorul gata incins. Se serveste la masa caldut. Este o reţetă provensală.
8.668 vizualizări
Versiunea printabilă1.271 tipăriri 7 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Salată Scorpio (Salate > Salate cu peşte) 2. Piept de pui cu ciuperci şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu carne) 3. Pilaf de miel sau viţel cu caise (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 4. Macrouri cu smântână şi lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 5. Supă de salată verde cu mărar (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 6. Şarlotă cu brânză de vacă si căpşuni (Dulciuri > Creme) 7. Sarmale catalane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 8. Escalop de porc cu spaghete şi sos tomat (Mâncăruri > Fripturi) 9. Şarlotă de viţel cu vinete prăjite (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 10. Friptură de curcan şi porc la tavă (Mâncăruri > Fripturi) 11. Salată de vinete cu coriandru (Salate > Salate de legume) 12. Roşii umplute cu humus (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 13. Clătite cu iaurt şi icre Tarama (Aperitive > Aperitive cu peşte) 14. Poale în brâu cu brânză şi mărar (Aperitive > Aperitive cu brânză) 15. Chec cu cacao şi nucă (Dulciuri > Cozonaci şi checuri) 16. Salată de fructe de sezon (II) (Dulciuri > Salate de fructe) 17. Ciorbă de fasole verde şi legume (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 18. Sărmăluţe cu afumătură (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 19. Ciorbă de peşte cu hrean şi zeamă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 20. Clătite cu marmeladă sau dulceaţă (Dulciuri > Clătite) 21. Flan cu dovleac şi coajă de portocală (Dulciuri > Prăjituri) 22. Păstrăvi cu sos de smântână şi verdeţuri (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 23. Salată de pui cu ciuperci (I) (Salate > Salate cu carne de pasăre) 24. Salată rusească cu jambon (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 25. Rulouri cu banane şi bacon (Aperitive > Aperitive cu carne) 26. Andive cu brânză rasă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 27. Ouă umplute cu ficăţei de pasăre si smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă) 28. Creier cu ou şi şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe) 29. Raţă sălbatică cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat) 30. Peşte la sare (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) |