Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Bulgaria » Ardei copţi cu sos de roşii |
Ardei copţi cu sos de roşii
Reţetă tradiţională din Bulgaria
Timp de preparare: 45 min.
Complexitate: redusă Ingrediente: 10-12 ardei grasi, 1 l suc de rosii cu pulpa cu tot (se scot doar pielitele si samburii), o cescuta de ulei, sare, piper, doi catei de usturoi, 1 lingurita de zahar (facultativ). Mod de preparare: Se coc ardeii pe plita. Se curata de pielite si se aseaza intr-un castron sau intr-o cratita. Separat se incinge uleiul, se caleste putin usturoiul peste care se toarna sucul de rosii. Se lasa sa fiarba 15 min. Se potriveste de sare si piper. Daca rosiile sint prea acre, se pune o lingurita de zahar. Sosul se rastoarna fierbinte peste ardei si se acopera cu un capac. Se lasa sa se raceasca apoi se dau la frigider. Se servesc foarte reci, ca salata la orice fel de friptura sau snitel. Se pot servi si ca aperitiv cu piine.
23.646 vizualizări
Versiunea printabilă1.346 tipăriri 13 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Roşii umplute cu slăninuţă afumată şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu carne) 2. Supă de roşii cu soia (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 3. Ficăţei de pasăre cu orez şi sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe) 4. Curcan umplut cu roşii (Mâncăruri > Fripturi) 5. Scoici cu sos de curry (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 6. Roşii caramelizate umplute cu macedonia de fructe (Dulciuri > Salate de fructe) 7. Ouă răscoapte cu sos picant (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă) 8. Sos Alfredo (Sosuri > Sosuri pentru spaghete) 9. Spaghete cu roşii şi brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 10. Sos de muştar cu gălbenuşuri (Sosuri > Sosuri condimentate) 11. Galete de omletă cu ardei gras (Aperitive > Aperitive cu ouă) 12. Risotto cu ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez) 13. Mâncare de legume cu sos dietetic (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 14. Chifteluţe la cuptor cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 15. Carne cu ardei şi feta (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 16. Chec aperitiv cu jambon şi ardei gras (Aperitive > Aperitive cu carne) 17. Sos de migdale spaniol (Sosuri > Sosuri roşii) 18. Sos Rishta (Sosuri > Sosuri pentru spaghete) 19. Stridii cu sos de şampanie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 20. Supă pasată de roşii şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 21. Salată de vinete şi ardei graşi (Salate > Salate de legume) 22. Ardei umpluţi cu carne (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 23. Muşchi de porc cu sos de hrean (Mâncăruri > Fripturi) 24. Salată de roşii cu usturoi (Salate > Salate de legume) 25. Salată de roşii, ardei, castraveţi şi ţelină (Salate > Salate de legume) 26. Ouă umplute cu sos de smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă) 27. Mâncare de gutui cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 28. Ouă umplute cu pate de ficat şi cu sos de şuncă (Aperitive > Aperitive cu ouă) 29. Ficat de miel cu sos de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 30. Somon file cu ciuperci şi sos de rodii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) |