Ardei copţi cu sos de roşii - reţetă tradiţională din Bulgaria - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Bulgaria » Ardei copţi cu sos de roşii

Ardei copţi cu sos de roşii

Reţetă tradiţională din Bulgaria
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 10-12 ardei grasi, 1 l suc de rosii cu pulpa cu tot (se scot doar pielitele si samburii), o cescuta de ulei, sare, piper, doi catei de usturoi, 1 lingurita de zahar (facultativ).

Mod de preparare: Se coc ardeii pe plita. Se curata de pielite si se aseaza intr-un castron sau intr-o cratita. Separat se incinge uleiul, se caleste putin usturoiul peste care se toarna sucul de rosii. Se lasa sa fiarba 15 min. Se potriveste de sare si piper. Daca rosiile sint prea acre, se pune o lingurita de zahar. Sosul se rastoarna fierbinte peste ardei si se acopera cu un capac. Se lasa sa se raceasca apoi se dau la frigider.
Se servesc foarte reci, ca salata la orice fel de friptura sau snitel. Se pot servi si ca aperitiv cu piine.
23.676 vizualizări
1.352 tipăriri
13 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Penne cu sos de dovlecei şi brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
2. Sos de ouă cu unt (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
3. Sos Bechamel cu bere (Sosuri > Sosuri albe)
4. Ouă răscoapte cu sos picant (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
5. Sandviciuri cu sardele şi roşii (Aperitive > Sandviciuri)
6. Terină de peşte cu sos de şofran şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Roşii umplute cu ciuperci (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
8. Somon file cu ciuperci şi sos de rodii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Sos Rishta (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
10. Vinete şi dovlecei la cuptor cu sos de roşii şi busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Tăiţei pentru supă de carne, zarzavat sau roşii (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
12. Ardei copţi cu sardele şi măsline (Aperitive > Aperitive cu peşte)
13. Sos cu nuci şi usturoi (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
14. Fasole verde cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Sos Feta (Sosuri > Sosuri reci)
16. Salată de primăvară cu sos condimentat (Salate > Salate de legume)
17. Salată de peşte cu sos de muştar (Salate > Salate cu peşte)
18. Roşii umplute cu ouă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
19. Andive cu sos Bechamel şi parmezan ras (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Fileuri de şalău cu sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Surimi de crab cu sos de mango (Aperitive > Aperitive cu peşte)
22. Sos de roşii cu legume (I) (Sosuri > Sosuri roşii)
23. Sos maioneză din cartofi (Sosuri > Sosuri reci)
24. Chiftele de zarzavat cu sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Peşte cu sos de smântână şi muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Mâncărică de peşte cu ţelină şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Ardei iuţi la borcan (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
28. Supă de roşii minestrone rece (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Crap cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Papară cu cartofi, mărar şi sos de iaurt (Aperitive > Aperitive cu ouă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.