Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Ardei copţi marinaţi |
Ardei copţi marinaţi
Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 3 h 30 min.
Complexitate: redusă Porţii: 6 Ingrediente: 6 ardei (3 roşii şi 3 galbeni), 4 căţei de usturoi, 150 ml ulei de măsline, câteva fire de pătrunjel, piper. Mod de preparare: Scoateţi codiţele de la ardei, tăiaţi-i în două şi curăţaţi-i de seminţe şi nervuri. Ungeţi-i cu puţin ulei şi puneţi-i la copt pe grătar (cinci minute pe fiecare parte). Puneţi într-un castron ardeii şi usturoiul tăiat mărunt. Turnaţi peste ei restul de ulei şi adăugaţi puţin piper. Dupa ce s-au răcit, acoperiţi castronul cu o folie extensibilă şi lăsaţi-i la marinat (la temperatura camerei) circa 3 ore. Când îi serviţi, presăraţi-i cu pătrunjel verde tocat. Pot fi consumaţi ca aperitiv sau ca garnitură lângă grătar. Este o reţetă provensală.
10.924 vizualizări
Versiunea printabilă1.223 tipăriri 20 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Ardei umpluţi cu chifle (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 2. Cartofi copţi pe cărbuni (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 3. Tăiţei cu pesto de ardei (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 4. Menuet cu ardei graşi (Aperitive > Aperitive cu carne) 5. Ardei umpluţi cu brânză de vacă şi unt (Aperitive > Aperitive cu brânză) 6. Ardei copţi cu sardele şi măsline (Aperitive > Aperitive cu peşte) 7. Cartofi copţi cu şuncă slabă şi brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 8. Salată de fasole uscată albă marinată (Salate > Salate de legume) 9. Supă galbenă de ardei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 10. Sos Chutney cu piersici şi ardei graşi (Sosuri > Sosuri cu legume) 11. Ardei umpluţi cu hribi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 12. Salată de crudităţi cu ardei şi gogoşari (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă) 13. Pulpe de pui cu porumb dulce şi ardei gras (Mâncăruri > Fripturi) 14. Ketchup cu ardei iuţi (Sosuri > Sosuri condimentate) 15. Gâscă cu orez ca în Ardeal (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe) 16. Chec aperitiv cu jambon şi ardei gras (Aperitive > Aperitive cu carne) 17. Supă de ardei gras (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 18. Ardei umpluţi cu fasole şi orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 19. Salată de roşii, ardei, castraveţi şi ţelină (Salate > Salate de legume) 20. Salată de roşii şi ardei graşi cu maioneză picantă (Salate > Salate de legume) 21. Ardei pişcători bulgăreşti muraţi (Conserve din legume, murături > Murături simple) 22. Borş de urzici cu ardei gras (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) 23. Crostini cu ardei (Aperitive > Aperitive cu legume) 24. Ardei capia în oţet (Conserve din legume, murături > Murături simple) 25. Ouă tunisiene cu ardei şi roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă) 26. Ardei umpluţi cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 27. Salată de castraveţi şi ardei graşi (Salate > Salate de legume) 28. Ardei cu capac de ouă (Aperitive > Aperitive cu ouă) 29. Ardei umpluţi cu vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 30. Ardei cu usturoi la borcan (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă) |