Ardei copţi marinaţi - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Ardei copţi marinaţi

Ardei copţi marinaţi

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 3 h 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 6 ardei (3 roşii şi 3 galbeni), 4 căţei de usturoi, 150 ml ulei de măsline, câteva fire de pătrunjel, piper.

Mod de preparare: Scoateţi codiţele de la ardei, tăiaţi-i în două şi curăţaţi-i de seminţe şi nervuri. Ungeţi-i cu puţin ulei şi puneţi-i la copt pe grătar (cinci minute pe fiecare parte). Puneţi într-un castron ardeii şi usturoiul tăiat mărunt. Turnaţi peste ei restul de ulei şi adăugaţi puţin piper.

Dupa ce s-au răcit, acoperiţi castronul cu o folie extensibilă şi lăsaţi-i la marinat (la temperatura camerei) circa 3 ore.

Când îi serviţi, presăraţi-i cu pătrunjel verde tocat.

Pot fi consumaţi ca aperitiv sau ca garnitură lângă grătar.

Este o reţetă provensală.
10.924 vizualizări
1.223 tipăriri
20 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ardei umpluţi cu chifle (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Cartofi copţi pe cărbuni (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Tăiţei cu pesto de ardei (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
4. Menuet cu ardei graşi (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Ardei umpluţi cu brânză de vacă şi unt  (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Ardei copţi cu sardele şi măsline (Aperitive > Aperitive cu peşte)
7. Cartofi copţi cu şuncă slabă şi brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Salată de fasole uscată albă marinată (Salate > Salate de legume)
9. Supă galbenă de ardei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Sos Chutney cu piersici şi ardei graşi (Sosuri > Sosuri cu legume)
11. Ardei umpluţi cu hribi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Salată de crudităţi cu ardei şi gogoşari (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
13. Pulpe de pui cu porumb dulce şi ardei gras (Mâncăruri > Fripturi)
14. Ketchup cu ardei iuţi (Sosuri > Sosuri condimentate)
15. Gâscă cu orez ca în Ardeal (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
16. Chec aperitiv cu jambon şi ardei gras (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Supă de ardei gras (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Ardei umpluţi cu fasole şi orez  (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Salată de roşii, ardei, castraveţi şi ţelină (Salate > Salate de legume)
20. Salată de roşii şi ardei graşi cu maioneză picantă (Salate > Salate de legume)
21. Ardei pişcători bulgăreşti muraţi (Conserve din legume, murături > Murături simple)
22. Borş de urzici cu ardei gras (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
23. Crostini cu ardei (Aperitive > Aperitive cu legume)
24. Ardei capia în oţet (Conserve din legume, murături > Murături simple)
25. Ouă tunisiene cu ardei şi roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
26. Ardei umpluţi cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Salată de castraveţi şi ardei graşi (Salate > Salate de legume)
28. Ardei cu capac de ouă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
29. Ardei umpluţi cu vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Ardei cu usturoi la borcan (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.