Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Ardei copţi marinaţi |
Ardei copţi marinaţi
Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 3 h 30 min.
Complexitate: redusă Porţii: 6 Ingrediente: 6 ardei (3 roşii şi 3 galbeni), 4 căţei de usturoi, 150 ml ulei de măsline, câteva fire de pătrunjel, piper. Mod de preparare: Scoateţi codiţele de la ardei, tăiaţi-i în două şi curăţaţi-i de seminţe şi nervuri. Ungeţi-i cu puţin ulei şi puneţi-i la copt pe grătar (cinci minute pe fiecare parte). Puneţi într-un castron ardeii şi usturoiul tăiat mărunt. Turnaţi peste ei restul de ulei şi adăugaţi puţin piper. Dupa ce s-au răcit, acoperiţi castronul cu o folie extensibilă şi lăsaţi-i la marinat (la temperatura camerei) circa 3 ore. Când îi serviţi, presăraţi-i cu pătrunjel verde tocat. Pot fi consumaţi ca aperitiv sau ca garnitură lângă grătar. Este o reţetă provensală.
10.970 vizualizări
Versiunea printabilă1.237 tipăriri 20 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Orez cu ardei şi fructe de mare (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 2. Ardei umpluţi cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 3. Salată de roşii, ardei, castraveţi şi ţelină (Salate > Salate de legume) 4. Ardei umpluţi englezeşti (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 5. Ardei umpluţi cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză) 6. Aperitiv cu roşii şi ardei (Aperitive > Aperitive cu legume) 7. Mâncare cu pui şi ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 8. Salată de ardei copţi cu roşii (Salate > Salate de legume) 9. Borş de dovlecel şi ardei gras (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) 10. Salată de ardei prăjiţi (Salate > Salate de legume) 11. Ghiveci de morcovi, vinete, dovlecei, ardei gras şi fasole verde (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă) 12. Omletă cu ardei graşi (Aperitive > Aperitive cu ouă) 13. Ardei copţi şi umpluţi cu caşcaval (Aperitive > Aperitive cu legume) 14. Terină de ficat de pui şi ardei iute (Aperitive > Aperitive cu carne) 15. Vinete cu ardei şi roşii (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă) 16. Ardei iuţi în oţet (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă) 17. Chec aperitiv cu jambon şi ardei gras (Aperitive > Aperitive cu carne) 18. Saramură de peşte cu ardei capia (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 19. Ardei copţi cu sos de roşii (Salate > Salate de legume) 20. Menuet cu ardei graşi (Aperitive > Aperitive cu carne) 21. Marinată (bast) pentru fezandare de durată (Sosuri > Sosuri reci) 22. Mâncare de ardei gras cu piept de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 23. Salată de fasole uscată albă marinată (Salate > Salate de legume) 24. Supă de ardei gras (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 25. Ardei umpluţi cu carne şi sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 26. Salată de ardei copţi (II) (Salate > Salate de legume) 27. Mâncare de ardei graşi yoga (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 28. Ardei umpluţi cu carne (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 29. Marinată de crap (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 30. Ardei umpluţi cu brânză de vacă şi unt (Aperitive > Aperitive cu brânză) |