Ardei copţi marinaţi - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Ardei copţi marinaţi

Ardei copţi marinaţi

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 3 h 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 6 ardei (3 roşii şi 3 galbeni), 4 căţei de usturoi, 150 ml ulei de măsline, câteva fire de pătrunjel, piper.

Mod de preparare: Scoateţi codiţele de la ardei, tăiaţi-i în două şi curăţaţi-i de seminţe şi nervuri. Ungeţi-i cu puţin ulei şi puneţi-i la copt pe grătar (cinci minute pe fiecare parte). Puneţi într-un castron ardeii şi usturoiul tăiat mărunt. Turnaţi peste ei restul de ulei şi adăugaţi puţin piper.

Dupa ce s-au răcit, acoperiţi castronul cu o folie extensibilă şi lăsaţi-i la marinat (la temperatura camerei) circa 3 ore.

Când îi serviţi, presăraţi-i cu pătrunjel verde tocat.

Pot fi consumaţi ca aperitiv sau ca garnitură lângă grătar.

Este o reţetă provensală.
10.970 vizualizări
1.237 tipăriri
20 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Orez cu ardei şi fructe de mare (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Ardei umpluţi cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Salată de roşii, ardei, castraveţi şi ţelină (Salate > Salate de legume)
4. Ardei umpluţi englezeşti (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Ardei umpluţi cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Aperitiv cu roşii şi ardei (Aperitive > Aperitive cu legume)
7. Mâncare cu pui şi ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Salată de ardei copţi cu roşii (Salate > Salate de legume)
9. Borş de dovlecel şi ardei gras (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
10. Salată de ardei prăjiţi (Salate > Salate de legume)
11. Ghiveci de morcovi, vinete, dovlecei, ardei gras şi fasole verde (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
12. Omletă cu ardei graşi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
13. Ardei copţi şi umpluţi cu caşcaval (Aperitive > Aperitive cu legume)
14. Terină de ficat de pui şi ardei iute (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Vinete cu ardei şi roşii (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
16. Ardei iuţi în oţet (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
17. Chec aperitiv cu jambon şi ardei gras (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Saramură de peşte cu ardei capia (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Ardei copţi cu sos de roşii (Salate > Salate de legume)
20. Menuet cu ardei graşi (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Marinată (bast) pentru fezandare de durată (Sosuri > Sosuri reci)
22. Mâncare de ardei gras cu piept de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Salată de fasole uscată albă marinată (Salate > Salate de legume)
24. Supă de ardei gras (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Ardei umpluţi cu carne şi sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
26. Salată de ardei copţi (II) (Salate > Salate de legume)
27. Mâncare de ardei graşi yoga (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Ardei umpluţi cu carne (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
29. Marinată de crap (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Ardei umpluţi cu brânză de vacă şi unt  (Aperitive > Aperitive cu brânză)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.