Baclava (I) - reţetă tradiţională din Turcia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Turcia » Baclava (I)

Baclava (I)

Reţetă tradiţională din Turcia
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 1/2 kg foi proaspete pentru placinta, 1/4 kg nuci macinate, 30 g pesmet.
Siropul: 300 g zahar vanilat, o lamiie mare, 250 ml apa.

Mod de preparare: Intr-o tava mijlociu emailata, unsa cu unt topit sau untdelemn, se aseaza o foaie de aluat de strudel care se stropeste bine cu pensula muiata in untdelemn amestecat cu unt sau margarina topita. Peste ea se asaza alte doua foi, stropite la fel cu grasime, sa nu se lipeasca la copt. Ultima foaie, a treia, dupa ce s-a stropit cu grasime, se presara cu 1/7 din nucile macinate si amestecate cu pesmetul (fara zahar). Peste ele se asaza alte sase foi, fiecare dintre ele stropite cu grasime si presarata cu nuci si pesmet; se termina cu alte foi 2-3 foi, stropite intre ele numai cu grasime. Se stropeste si deasupra cu grasime. Dupa ce s-a lasat tava la rece 30 minute, cu un cutit bine ascutit, baclavaua se taie in patrate de 5/5 cm. Tava se introduce in cuptorul bine incalzit unde se lasa 50-60 de minute. Nu se deschide cuptorul timp de 30 minute. Dupa aceea se mai reduce focul pentru a se usca baclavaua. Zaharul, dupa ce s-a dizolvat in 1/4 l apa, se fierba 2-3 minute. Cind se ia de pe foc, se adauga zaharul vanilat si zeama de lamiie. Cind tava se scoate din cuptor, baclavaua se stropeste imediat cu tot siropul caldut. Se lasa pina cind nuca si pesmetul absorb bine siropul si apoi se serveste.
28.392 vizualizări
1.691 tipăriri
24 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de ton cu fasole (I) (Salate > Salate cu peşte)
2. Piftie de porc (răcitură) (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Salată de crudităţi de iarnă (I) (Salate > Salate de legume)
4. Sos de muştar cu tarhon (I) (Sosuri > Sosuri condimentate)
5. Supă de fructe de mare (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
6. Limbă cu maioneză (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Tort cu zmeură (I) (Dulciuri > Torturi)
8. Lichior de frăguţe (I) (Băuturi > Lichioruri)
9. Ceapă murată în oţet (I) (Conserve din legume, murături > Murături simple)
10. Vinete umplute cu orez (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Salată grecească (I) (Salate > Salate cu ouă)
12. Gogoşari în oţet (I) (Conserve din legume, murături > Murături simple)
13. Supă de ceapă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Omletă pizza (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
15. Budincă de cartofi (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
16. Supă cremă de spanac (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Salată portugheză (I) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
18. Supă de fasole verde cu costiţă afumată (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
19. Ouă răscoapte cu sos picant (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Pastă din peşte rasol (I) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
21. Baclava cu portocale (Dulciuri > Prăjituri)
22. Baclava de fistic (Dulciuri > Prăjituri)
23. Salată de cartofi (I) (Salate > Salate de legume)
24. Pepene galben umplut (I) (Dulciuri > Salate de fructe)
25. Budincă de macaroane cu şuncă (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Supă de cartofi şi morcovi (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Borş cu perişoare de peşte (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
28. Ciuperci marinate (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
29. Sos maioneză (I) (Sosuri > Sosuri reci)
30. Supă de pasăre cu legume (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.