Baclava (I) - reţetă tradiţională din Turcia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Turcia » Baclava (I)

Baclava (I)

Reţetă tradiţională din Turcia
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 1/2 kg foi proaspete pentru placinta, 1/4 kg nuci macinate, 30 g pesmet.
Siropul: 300 g zahar vanilat, o lamiie mare, 250 ml apa.

Mod de preparare: Intr-o tava mijlociu emailata, unsa cu unt topit sau untdelemn, se aseaza o foaie de aluat de strudel care se stropeste bine cu pensula muiata in untdelemn amestecat cu unt sau margarina topita. Peste ea se asaza alte doua foi, stropite la fel cu grasime, sa nu se lipeasca la copt. Ultima foaie, a treia, dupa ce s-a stropit cu grasime, se presara cu 1/7 din nucile macinate si amestecate cu pesmetul (fara zahar). Peste ele se asaza alte sase foi, fiecare dintre ele stropite cu grasime si presarata cu nuci si pesmet; se termina cu alte foi 2-3 foi, stropite intre ele numai cu grasime. Se stropeste si deasupra cu grasime. Dupa ce s-a lasat tava la rece 30 minute, cu un cutit bine ascutit, baclavaua se taie in patrate de 5/5 cm. Tava se introduce in cuptorul bine incalzit unde se lasa 50-60 de minute. Nu se deschide cuptorul timp de 30 minute. Dupa aceea se mai reduce focul pentru a se usca baclavaua. Zaharul, dupa ce s-a dizolvat in 1/4 l apa, se fierba 2-3 minute. Cind se ia de pe foc, se adauga zaharul vanilat si zeama de lamiie. Cind tava se scoate din cuptor, baclavaua se stropeste imediat cu tot siropul caldut. Se lasa pina cind nuca si pesmetul absorb bine siropul si apoi se serveste.
28.432 vizualizări
1.701 tipăriri
24 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Omletă cu mere (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Supă de pasăre cu găluşte (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
3. Crap la cuptor (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Legume cu maioneză şi usturoi (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
5. Ciorbă de miel (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
6. Tortilla (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Păstrăvi la grătar (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Ghiveci pentru iarnă (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
9. Lebărvurşti (Leberwurst) (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Marinată de peşte (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Salată de andive cu piept de pasăre (I) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
12. Borş moldovenesc de pui (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
13. Caşcaval la capac (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
14. Plăcintă cu varză (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
15. Tartă cu căpşuni (I) (Dulciuri > Prăjituri)
16. Supă de pasăre cu legume (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
17. Sufleu de smântână (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
18. Supă cremă de ţelină (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Tobă de porc (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
20. Supă de fasole verde cu costiţă afumată (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
21. Tocăniţă de ciuperci (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Tartă cu struguri (I) (Dulciuri > Prăjituri)
23. Mititei (mici) (I) (Mâncăruri > Fripturi)
24. Gogoşari în oţet (I) (Conserve din legume, murături > Murături simple)
25. Supă din carne de vacă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
26. Tort cu căpşuni (I) (Dulciuri > Torturi)
27. Salată cu brânză şi nuci (I) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
28. Supă de salată verde (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Budincă de conopidă (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
30. Saramură de crap (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.