Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Turcia » Baclava (I) |
Baclava (I)
Reţetă tradiţională din Turcia
Timp de preparare: 1 h 30 min.
Complexitate: medie Ingrediente: 1/2 kg foi proaspete pentru placinta, 1/4 kg nuci macinate, 30 g pesmet. Siropul: 300 g zahar vanilat, o lamiie mare, 250 ml apa. Mod de preparare: Intr-o tava mijlociu emailata, unsa cu unt topit sau untdelemn, se aseaza o foaie de aluat de strudel care se stropeste bine cu pensula muiata in untdelemn amestecat cu unt sau margarina topita. Peste ea se asaza alte doua foi, stropite la fel cu grasime, sa nu se lipeasca la copt. Ultima foaie, a treia, dupa ce s-a stropit cu grasime, se presara cu 1/7 din nucile macinate si amestecate cu pesmetul (fara zahar). Peste ele se asaza alte sase foi, fiecare dintre ele stropite cu grasime si presarata cu nuci si pesmet; se termina cu alte foi 2-3 foi, stropite intre ele numai cu grasime. Se stropeste si deasupra cu grasime. Dupa ce s-a lasat tava la rece 30 minute, cu un cutit bine ascutit, baclavaua se taie in patrate de 5/5 cm. Tava se introduce in cuptorul bine incalzit unde se lasa 50-60 de minute. Nu se deschide cuptorul timp de 30 minute. Dupa aceea se mai reduce focul pentru a se usca baclavaua. Zaharul, dupa ce s-a dizolvat in 1/4 l apa, se fierba 2-3 minute. Cind se ia de pe foc, se adauga zaharul vanilat si zeama de lamiie. Cind tava se scoate din cuptor, baclavaua se stropeste imediat cu tot siropul caldut. Se lasa pina cind nuca si pesmetul absorb bine siropul si apoi se serveste.
28.361 vizualizări
Versiunea printabilă1.684 tipăriri 24 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Salată de andive cu piept de pasăre (I) (Salate > Salate cu carne de pasăre) 2. Tortilla (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 3. Pui cu măsline (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 4. Pepene galben umplut (I) (Dulciuri > Salate de fructe) 5. Tocăniţă de ciuperci (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 6. Conopidă la cuptor (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 7. Urzici cu maioneză (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 8. Pastă din peşte rasol (I) (Aperitive > Aperitive cu peşte) 9. Supă cremă de spanac (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 10. Tartă cu brânză şi portocale (I) (Dulciuri > Prăjituri) 11. Coq au vin (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 12. Prăjitură cu căpşuni (I) (Dulciuri > Prăjituri) 13. Salată de creier (I) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 14. Ciorbă de carne de porc (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 15. Sufleu de peşte (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 16. Budincă de cartofi (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 17. Supă de fasole verde cu costiţă afumată (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 18. Ciorbă de miel (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 19. Limbă cu maioneză (I) (Aperitive > Aperitive cu carne) 20. Salată de cuş-cuş (I) (Salate > Salate de legume) 21. Tort cu căpşuni (I) (Dulciuri > Torturi) 22. Tochitură (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 23. Legume cu maioneză şi usturoi (I) (Aperitive > Aperitive cu legume) 24. Sirop de zmeură (I) (Băuturi > Siropuri) 25. Salată Coleslow (I) (Salate > Salate de legume) 26. Conopidă cu sos de roşii (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 27. Curcan umplut cu castane (I) (Mâncăruri > Fripturi) 28. Tartă cu căpşuni (I) (Dulciuri > Prăjituri) 29. Supă de salată verde (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 30. Sos Guacamole (I) (Sosuri > Sosuri reci) |