Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Turcia » Baclava (I) |
Baclava (I)
Reţetă tradiţională din Turcia
Timp de preparare: 1 h 30 min.
Complexitate: medie Ingrediente: 1/2 kg foi proaspete pentru placinta, 1/4 kg nuci macinate, 30 g pesmet. Siropul: 300 g zahar vanilat, o lamiie mare, 250 ml apa. Mod de preparare: Intr-o tava mijlociu emailata, unsa cu unt topit sau untdelemn, se aseaza o foaie de aluat de strudel care se stropeste bine cu pensula muiata in untdelemn amestecat cu unt sau margarina topita. Peste ea se asaza alte doua foi, stropite la fel cu grasime, sa nu se lipeasca la copt. Ultima foaie, a treia, dupa ce s-a stropit cu grasime, se presara cu 1/7 din nucile macinate si amestecate cu pesmetul (fara zahar). Peste ele se asaza alte sase foi, fiecare dintre ele stropite cu grasime si presarata cu nuci si pesmet; se termina cu alte foi 2-3 foi, stropite intre ele numai cu grasime. Se stropeste si deasupra cu grasime. Dupa ce s-a lasat tava la rece 30 minute, cu un cutit bine ascutit, baclavaua se taie in patrate de 5/5 cm. Tava se introduce in cuptorul bine incalzit unde se lasa 50-60 de minute. Nu se deschide cuptorul timp de 30 minute. Dupa aceea se mai reduce focul pentru a se usca baclavaua. Zaharul, dupa ce s-a dizolvat in 1/4 l apa, se fierba 2-3 minute. Cind se ia de pe foc, se adauga zaharul vanilat si zeama de lamiie. Cind tava se scoate din cuptor, baclavaua se stropeste imediat cu tot siropul caldut. Se lasa pina cind nuca si pesmetul absorb bine siropul si apoi se serveste.
28.313 vizualizări
Versiunea printabilă1.672 tipăriri 24 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Salată picantă (I) (Salate > Salate de legume) 2. Baclava cu portocale (Dulciuri > Prăjituri) 3. Peşte înăbuşit (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 4. Baclava cu lămâie (Dulciuri > Prăjituri) 5. Tartă cu prune (I) (Dulciuri > Prăjituri) 6. Somon cu legume (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 7. Lebărvurşti (Leberwurst) (I) (Aperitive > Aperitive cu carne) 8. Borş cu perişoare de peşte (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) 9. Piure de urzici (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 10. Salată de cartofi (I) (Salate > Salate de legume) 11. Ciorbă de miel (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 12. Salată ca la Nisa (I) (Salate > Salate cu peşte) 13. Alivancă (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză) 14. Supă cremă de legume (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 15. Ciorbă de fasole verde şi legume (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 16. Chifteluţe de vinete (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 17. Peşte rasol (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 18. Vinete umplute cu orez (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 19. Ghiveci cu carne de vacă (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 20. Supă cremă de ţelină (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 21. Mere la cuptor (I) (Dulciuri > Salate de fructe) 22. Salată Waldorf (I) (Salate > Salate de legume) 23. Caltaboş (I) (Aperitive > Aperitive cu carne) 24. Sos de roşii cu legume (I) (Sosuri > Sosuri roşii) 25. Prăjitură cu piersici (I) (Dulciuri > Prăjituri) 26. Cremă de cafea cu gelatină (I) (Dulciuri > Creme) 27. Prăjitură cu pere (I) (Dulciuri > Prăjituri) 28. Tăiţei cu legume (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 29. Salată de ardei copţi (I) (Salate > Salate de legume) 30. Tort de lămâie (I) (Dulciuri > Torturi) |