Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Turcia » Baclava (II) |
Baclava (II)
Reţetă tradiţională din Turcia
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: ridicată Porţii: 8 Ingrediente: 375 g nuca zdrobita, 150 g migdale taiate marunt, 1/2 lingurita scortisoara pisata, 1 lingura zahar foarte fin, 2 linguri margarina topita, 1-2 linguri ulei de masline, 16 foi pentru placinta (aluat de foetaj). Pentru sirop: 1 ceasca zahar, 2/3 ceasca apa, 3 cuisoare intregi, 3 lingurite zeama de lamaie. Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 180 grade C si se unge cu ulei o tava de 18 cm x 28 cm (si fundul si marginile). Se pun intr-un castron nuca, migdalele, scortisoara si zaharul, se amesteca bine si se impart in trei portii. Se ia cate-o foaie, se unge cu unt si ulei, se indoaie in doua pe lat si se taie pe margini ca sa intre in tava. Se aseaza pe fundul tavii 4 foi unse si indoite (una peste alta), se presara o portie de nuca + migdale, se acopera cu alte 4 foi, se presara a doua portie de nuca + migdale si se continua in acelasi fel. Se unge ultimul strat de foi cu margarina si uleiul ramas, se taie aluatul, de-a lungul, in 4 fasii (pana la stratul de pe fundul tavii, care nu se taie), se da baclavaua la cuptor si se coace 30 de minute. Peste prajitura fierbinte se toarna siropul rece, se lasa sa se raceasca si se taie patrate. Pentru sirop, se pun ingredientele intr-o craticioara si se lasa sa dea in clocot, pe foc potrivit. Se face focul mai mic si se fierbe siropul circa 10 minute, fara sa se amestece deloc.
7.634 vizualizări
Versiunea printabilă1.079 tipăriri 13 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Ciorbă de lobodă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 2. Îngheţată de zmeură (II) (Dulciuri > Îngheţate) 3. Salată de crenvuşti (II) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 4. Supă cremă de cartofi (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 5. Salată de ţelină crudă (II) (Salate > Salate de legume) 6. Tartă cu legume (II) (Aperitive > Aperitive cu legume) 7. Drob de miel (II) (Aperitive > Aperitive cu carne) 8. Ciorbă de peşte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 9. Supă cremă de dovleac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 10. Ştiucă la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 11. Salată de ton cu fasole (II) (Salate > Salate cu peşte) 12. Ţelină umplută cu carne (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 13. Ouă umplute cu pastă de peşte (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă) 14. Lebărvurşti (Leberwurst) (II) (Aperitive > Aperitive cu carne) 15. Supă de fasole verde cu costiţă afumată (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 16. Ciorbă de burtă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 17. Budincă de brânză de vacă (II) (Aperitive > Aperitive cu brânză) 18. Iepure cu măsline (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 19. Crap umplut cu ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 20. Baclava grecească (Dulciuri > Prăjituri) 21. Tobă de porc (II) (Aperitive > Aperitive cu carne) 22. Mâncare de praz (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 23. Urzici cu maioneză (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 24. Peşte cu sos de usturoi (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 25. Salată de ciuperci (II) (Salate > Salate de legume) 26. Dulceaţă de struguri (II) (Conserve de fructe > Dulceaţă) 27. Caltaboş (II) (Aperitive > Aperitive cu carne) 28. Scrumbii cu ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 29. Supă de dovlecei (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 30. Supă de iaurt (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) |