Baclava (II) - reţetă tradiţională din Turcia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Turcia » Baclava (II)

Baclava (II)

Reţetă tradiţională din Turcia
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: ridicată

Porţii: 8

Ingrediente: 375 g nuca zdrobita, 150 g migdale taiate marunt, 1/2 lingurita scortisoara pisata, 1 lingura zahar foarte fin, 2 linguri margarina topita, 1-2 linguri ulei de masline, 16 foi pentru placinta (aluat de foetaj). Pentru sirop: 1 ceasca zahar, 2/3 ceasca apa, 3 cuisoare intregi, 3 lingurite zeama de lamaie.

Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 180 grade C si se unge cu ulei o tava de 18 cm x 28 cm (si fundul si marginile). Se pun intr-un castron nuca, migdalele, scortisoara si zaharul, se amesteca bine si se impart in trei portii. Se ia cate-o foaie, se unge cu unt si ulei, se indoaie in doua pe lat si se taie pe margini ca sa intre in tava.
Se aseaza pe fundul tavii 4 foi unse si indoite (una peste alta), se presara o portie de nuca + migdale, se acopera cu alte 4 foi, se presara a doua portie de nuca + migdale si se continua in acelasi fel.
Se unge ultimul strat de foi cu margarina si uleiul ramas, se taie aluatul, de-a lungul, in 4 fasii (pana la stratul de pe fundul tavii, care nu se taie), se da baclavaua la cuptor si se coace 30 de minute.
Peste prajitura fierbinte se toarna siropul rece, se lasa sa se raceasca si se taie patrate.
Pentru sirop, se pun ingredientele intr-o craticioara si se lasa sa dea in clocot, pe foc potrivit. Se face focul mai mic si se fierbe siropul circa 10 minute, fara sa se amestece deloc.
7.672 vizualizări
1.087 tipăriri
13 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Gutui coapte (II) (Dulciuri > Salate de fructe)
2. Crap umplut cu ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Mâncare de conopidă (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Vinete umplute cu ceapă, usturoi şi roşii (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Îngheţată de zmeură (II) (Dulciuri > Îngheţate)
6. Pepene galben umplut (II) (Dulciuri > Salate de fructe)
7. Plăcintă cu varză (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
8. Conopidă cu parmezan (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
9. Salată de capere (II) (Salate > Salate de legume)
10. Ştiucă cu legume (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Tartă de ciocolată (II) (Dulciuri > Prăjituri)
12. Iepure cu măsline (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Tiramisu (II) (Dulciuri > Prăjituri)
14. Supă de dovlecei (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Supă de dovleac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Omletă pizza (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
17. Salată de ardei copţi (II) (Salate > Salate de legume)
18. Salată de cartofi (II) (Salate > Salate de legume)
19. Tartă cu prune (II) (Dulciuri > Prăjituri)
20. Budincă cu brânză de vacă (II) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
21. Salată de ton cu fasole (II) (Salate > Salate cu peşte)
22. Salată de fructe de sezon (II) (Dulciuri > Salate de fructe)
23. Baclava grecească (Dulciuri > Prăjituri)
24. Mâncare de gutui (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Budincă de ciuperci (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
26. Tartă cu peşte şi dovlecei (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
27. Salată combinată (II) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
28. Salată de cartofi cu mere (II) (Salate > Salate de legume)
29. Salată de crenvuşti (II) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
30. Piept de pui cu felii de măr (II) (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.