Baclava (II) - reţetă tradiţională din Turcia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Turcia » Baclava (II)

Baclava (II)

Reţetă tradiţională din Turcia
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: ridicată

Porţii: 8

Ingrediente: 375 g nuca zdrobita, 150 g migdale taiate marunt, 1/2 lingurita scortisoara pisata, 1 lingura zahar foarte fin, 2 linguri margarina topita, 1-2 linguri ulei de masline, 16 foi pentru placinta (aluat de foetaj). Pentru sirop: 1 ceasca zahar, 2/3 ceasca apa, 3 cuisoare intregi, 3 lingurite zeama de lamaie.

Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 180 grade C si se unge cu ulei o tava de 18 cm x 28 cm (si fundul si marginile). Se pun intr-un castron nuca, migdalele, scortisoara si zaharul, se amesteca bine si se impart in trei portii. Se ia cate-o foaie, se unge cu unt si ulei, se indoaie in doua pe lat si se taie pe margini ca sa intre in tava.
Se aseaza pe fundul tavii 4 foi unse si indoite (una peste alta), se presara o portie de nuca + migdale, se acopera cu alte 4 foi, se presara a doua portie de nuca + migdale si se continua in acelasi fel.
Se unge ultimul strat de foi cu margarina si uleiul ramas, se taie aluatul, de-a lungul, in 4 fasii (pana la stratul de pe fundul tavii, care nu se taie), se da baclavaua la cuptor si se coace 30 de minute.
Peste prajitura fierbinte se toarna siropul rece, se lasa sa se raceasca si se taie patrate.
Pentru sirop, se pun ingredientele intr-o craticioara si se lasa sa dea in clocot, pe foc potrivit. Se face focul mai mic si se fierbe siropul circa 10 minute, fara sa se amestece deloc.
7.580 vizualizări
1.067 tipăriri
13 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă cremă de cartofi (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
2. Vinete umplute cu orez (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Cremă de vanilie cu gelatină (II) (Dulciuri > Creme)
4. Baclava (I) (Dulciuri > Prăjituri)
5. Ciorbă de fasole verde şi legume (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
6. Castraveţi muraţi în oţet (II) (Conserve din legume, murături > Murături simple)
7. Budincă cu brânză de vacă (II) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
8. Cremă de banane (II) (Dulciuri > Creme)
9. Curcan umplut cu castane (II) (Mâncăruri > Fripturi)
10. Ciorbă de fasole boabe (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
11. Omletă cu roşii (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
12. Supă de mere (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Zarzavat pentru ciorbe (II) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
14. Tort de biscuiţi (II) (Dulciuri > Torturi)
15. Ghiveci cu carne de vacă (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Supă cremă de conopidă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Salată de cuş-cuş (II) (Salate > Salate de legume)
18. Îngheţată de vanilie (II) (Dulciuri > Îngheţate)
19. Salată de crudităţi de iarnă (II) (Salate > Salate de legume)
20. Plăcintă cu praz (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Tartă Tatin cu mere (II) (Dulciuri > Prăjituri)
22. Supă cremă de legume (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Salată de ţelină crudă (II) (Salate > Salate de legume)
24. Cremşnit rapid (II) (Dulciuri > Prăjituri)
25. Salată de cartofi cu sos verde (II) (Salate > Salate de legume)
26. Găluşte cu prune din aluat cu brânză de vacă (II) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
27. Prăjitură caramel (II) (Dulciuri > Prăjituri)
28. Tobă de porc (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Budincă de conopidă (II) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
30. Ostropel de pui (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.