Baclava (II) - reţetă tradiţională din Turcia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Turcia » Baclava (II)

Baclava (II)

Reţetă tradiţională din Turcia
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: ridicată

Porţii: 8

Ingrediente: 375 g nuca zdrobita, 150 g migdale taiate marunt, 1/2 lingurita scortisoara pisata, 1 lingura zahar foarte fin, 2 linguri margarina topita, 1-2 linguri ulei de masline, 16 foi pentru placinta (aluat de foetaj). Pentru sirop: 1 ceasca zahar, 2/3 ceasca apa, 3 cuisoare intregi, 3 lingurite zeama de lamaie.

Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 180 grade C si se unge cu ulei o tava de 18 cm x 28 cm (si fundul si marginile). Se pun intr-un castron nuca, migdalele, scortisoara si zaharul, se amesteca bine si se impart in trei portii. Se ia cate-o foaie, se unge cu unt si ulei, se indoaie in doua pe lat si se taie pe margini ca sa intre in tava.
Se aseaza pe fundul tavii 4 foi unse si indoite (una peste alta), se presara o portie de nuca + migdale, se acopera cu alte 4 foi, se presara a doua portie de nuca + migdale si se continua in acelasi fel.
Se unge ultimul strat de foi cu margarina si uleiul ramas, se taie aluatul, de-a lungul, in 4 fasii (pana la stratul de pe fundul tavii, care nu se taie), se da baclavaua la cuptor si se coace 30 de minute.
Peste prajitura fierbinte se toarna siropul rece, se lasa sa se raceasca si se taie patrate.
Pentru sirop, se pun ingredientele intr-o craticioara si se lasa sa dea in clocot, pe foc potrivit. Se face focul mai mic si se fierbe siropul circa 10 minute, fara sa se amestece deloc.
7.711 vizualizări
1.099 tipăriri
13 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ouă umplute cu pastă de peşte (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Clafoutis cu cireşe (II) (Dulciuri > Prăjituri)
3. Ciuperci marinate (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Supă de salată verde (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
5. Perişoare cu smântână (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
6. Salată de avocado (II) (Salate > Salate de legume)
7. Ciuperci a la grec (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
8. Salată de fructe de sezon (II) (Dulciuri > Salate de fructe)
9. Păstrăvi la grătar (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Ceapă murată în oţet (II) (Conserve din legume, murături > Murături simple)
11. Baclava cu nucă de cocos (Dulciuri > Prăjituri)
12. Plăcintă cu varză (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
13. Salată rusească (II) (Salate > Salate de legume)
14. Ştiucă la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Sos de roşii condimentat (II) (Sosuri > Sosuri roşii)
16. Supă cremă de dovlecei (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Supă de ciuperci (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Salată Waldorf (II) (Salate > Salate de legume)
19. Muşchi de vacă la cuptor (II) (Mâncăruri > Fripturi)
20. Supă de fructe de mare (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
21. Tartă cu brânză şi portocale (II) (Dulciuri > Prăjituri)
22. Baclava cu sirop de rom (Dulciuri > Prăjituri)
23. Pilaf de raci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Ţelină umplută cu carne (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
25. Pui cu ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Ciorbă pescărească (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
27. Ruladă cu şuncă (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Carne de porc cu varză (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Supă de pătrunjel (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Spaghete cu roşii (II) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.