Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Turcia » Baclava turcească |
Baclava turcească
Reţetă tradiţională din Turcia
Timp de preparare: 55 min.
Complexitate: medie Ingrediente: 8 pahare faina, 1 ou, 3 pahare nuca macinata, 1 1/2 pahar margarina topita, 1 1/2 pahar unt topit, 2 pahare amidon de porumb, 1/2 lingurite sare, 3,5 pahare zahar tos, 4 pahare apa, 2 linguri suc de lamiie. Mod de preparare: Apa si zaharul se fierb, amestecind din cind in cind. Din serbetul care fierbe se pica o picatura pe o unghie. Daca pe unghie nu curge in stinga sau in dreapta, inseamna ca serbetul e gata. Din faina, oua si sare se face un aluat. Se framinta pina devine ca lobul urechii de moale. Din aluat se rup bucati de marimea unei cepe medii. Bucatile astfel rupte (30) se intind (aceste foi se numesc yufca) la marimea tavii care se va folosi. Se foloseste amidon la intinderea yufcilor. Se amesteca untul topit cu margarina topita. Se unge fundul tavii. Se asaza in tava cite o yufca si cite un strat de nuca pisata pina se pun toate foile si toata nuca. Marginile foilor care ies peste marginea tavii se intorc spre tava. Se taie baklavaua in lung si in lat. Grasimea ramasa se intinde bine peste baclava si peste marginile intoarse. Baclavaua se coace la cuptor pana se rumeneste (25 minute). Se lasa apoi sa se raceasca. Serbetul fierbinte se toarna peste baclavaua racita. Se serveste dupa ce baclavaua a absorbit bine serbetul.
18.891 vizualizări
Versiunea printabilă1.365 tipăriri 9 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Baclava cu nucă de cocos (Dulciuri > Prăjituri) 2. Cafea turcească (Băuturi > Cafele) 3. Baclava cu sirop de rom (Dulciuri > Prăjituri) 4. Cafea neagră turcească (Băuturi > Cafele) 5. Baclava (I) (Dulciuri > Prăjituri) 6. Baclava grecească (Dulciuri > Prăjituri) 7. Baclava de fistic (Dulciuri > Prăjituri) 8. Baclava cu lămâie (Dulciuri > Prăjituri) 9. Baclava (II) (Dulciuri > Prăjituri) 10. Cacik (salată de castraveti turcească) (Aperitive > Aperitive cu legume) 11. Salată turcească cu sos de kefir (Salate > Salate cu carne de pasăre) 12. Geagic (salată turcească) (Salate > Salate de legume) 13. Baclava cu portocale (Dulciuri > Prăjituri) 14. Supă de roşii turcească (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) |