Bai ta nop sway (Orez cu mango) - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Bai ta nop sway (Orez cu mango)

Bai ta nop sway (Orez cu mango)

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 2 cani orez cu bob scurt lipicios, 1 1/4 cana lapte de cocos, un praf de sare, 2 linguri zahar, 2 mango mari, coapte, curatate de coaja si feliate.

Mod de preparare: Se inmoaie orezul in apa minim 1 ora si se scurge.
Se da in clocot, intr-o oala, orezul, laptele de cocos, sarea. zaharul, si 1 1/4 cana apa. Se amesteca si se lasa sa fiarba, fara capac, 8-10 minute, pana ce lichidul este absorbit. Se ia de pe foc. Se acopera si se lasa sa stea 5 minute.
Se transfera orezul intr-o oala cu pereti dubli (intre pereti e apa care clocoteste) si se fierbe 15-20 minute, pana ce este facut. Se toarna orezul in castronele individuale (o portie) si se acopera cu folie de plastic; se raceste la temperatura camerei. Cand se serveste se orneaza cu feliute de mango.
6.763 vizualizări
1.017 tipăriri
13 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Varză creaţă umplută (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Supă pasată de ţelină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
3. Sfeclă roşie gratinată (Aperitive > Aperitive cu legume)
4. Salată cu ouă, legume şi brânză (Salate > Salate cu ouă)
5. Salată de castraveţi cu roşii (Salate > Salate de legume)
6. Zarzavat conservat prin deshidratare (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
7. Dulceaţă de vişine (Conserve de fructe > Dulceaţă)
8. Friptură de porc înăbuşită condimentată (Mâncăruri > Fripturi)
9. Tochitură ţărănească (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Spaghete cu fistic (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
11. Salată de fasole verde (Salate > Salate de legume)
12. Raţă umplută cu mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. File de şalău cu ragu de creveţi  (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Merlucius împachetat la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Tartă cu broccoli (Aperitive > Aperitive cu legume)
16. Salată de ceapă în trei culori (Salate > Salate de legume)
17. Salată de fasole boabe cu heringi (Salate > Salate cu peşte)
18. Salată de ţâri (Salate > Salate cu peşte)
19. Pulpă de miel cu ienupăr şi cartofi gratinaţi (Mâncăruri > Fripturi)
20. Caltaboş (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Mix de fasole cu creveţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Jumări ca la Olteniţa (Aperitive > Aperitive cu ouă)
23. Aripioare de pui cu susan şi sos de salată verde (Mâncăruri > Fripturi)
24. Shepherd`s Pie (Turta ciobanului) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
25. Tartă cu lămâie (I) (Dulciuri > Prăjituri)
26. Îngheţată uşoară (Dulciuri > Îngheţate)
27. Salată asortată de toamnă (Salate > Salate de legume)
28. Pastitsio (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
29. Caracatiţă cu cartofi şi chili (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Tartă trapeziană (Dulciuri > Prăjituri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.