Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Bai ta nop sway (Orez cu mango) |
Bai ta nop sway (Orez cu mango)
Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 40 min.
Complexitate: redusă Porţii: 4 Ingrediente: 2 cani orez cu bob scurt lipicios, 1 1/4 cana lapte de cocos, un praf de sare, 2 linguri zahar, 2 mango mari, coapte, curatate de coaja si feliate. Mod de preparare: Se inmoaie orezul in apa minim 1 ora si se scurge. Se da in clocot, intr-o oala, orezul, laptele de cocos, sarea. zaharul, si 1 1/4 cana apa. Se amesteca si se lasa sa fiarba, fara capac, 8-10 minute, pana ce lichidul este absorbit. Se ia de pe foc. Se acopera si se lasa sa stea 5 minute. Se transfera orezul intr-o oala cu pereti dubli (intre pereti e apa care clocoteste) si se fierbe 15-20 minute, pana ce este facut. Se toarna orezul in castronele individuale (o portie) si se acopera cu folie de plastic; se raceste la temperatura camerei. Cand se serveste se orneaza cu feliute de mango.
6.733 vizualizări
Versiunea printabilă1.010 tipăriri 13 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Somn marinat la grătar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 2. Friptură de porc la tavă cu varză călită (Mâncăruri > Fripturi) 3. Specialitate slovacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 4. Musaca de varză acră, fiartă în oala sub presiune (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 5. Salată cu scrumbie afumată (Salate > Salate cu peşte) 6. Langoşi ungureşti (Aperitive > Aperitive cu ouă) 7. Salată rusească cu maioneză (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 8. Fasole uscată cu afumătură (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 9. Salată de ton şi roşii (Salate > Salate cu peşte) 10. Plătică la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 11. Tartar de heringi afumaţi cu muştar (Aperitive > Aperitive cu peşte) 12. Salată de peşte cu legume şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu peşte) 13. Salată de crab (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare) 14. Porumbei fripţi (Mâncăruri > Fripturi) 15. Salată Delicia (Salate > Salate cu carne de pasăre) 16. Omletă pizza (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă) 17. Costiţă la cuptor (Mâncăruri > Fripturi) 18. Salată scarolă combinată (Salate > Salate de legume) 19. Salată de caise cu vin alb (Dulciuri > Salate de fructe) 20. Omletă cu salvie (Aperitive > Aperitive cu ouă) 21. Supă de cartofi gătită greceşte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 22. Pizza cu creveţi şi dovleac (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 23. Pulpă de porc cu slăninuţă afumată la cuptor (Mâncăruri > Fripturi) 24. Salată de peşte cu ciuperci (Salate > Salate cu peşte) 25. Tartă cu brânză şi portocale (I) (Dulciuri > Prăjituri) 26. Dulceaţă de fragi, zmeură sau mure (Conserve de fructe > Dulceaţă) 27. Raţă umplută la frigare (Mâncăruri > Fripturi) 28. Plăcintă cu carne de pui şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne) 29. Salată Piramida (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 30. Ardei copţi cu sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) |