Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Bai ta nop sway (Orez cu mango) |
Bai ta nop sway (Orez cu mango)
Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 40 min.
Complexitate: redusă Porţii: 4 Ingrediente: 2 cani orez cu bob scurt lipicios, 1 1/4 cana lapte de cocos, un praf de sare, 2 linguri zahar, 2 mango mari, coapte, curatate de coaja si feliate. Mod de preparare: Se inmoaie orezul in apa minim 1 ora si se scurge. Se da in clocot, intr-o oala, orezul, laptele de cocos, sarea. zaharul, si 1 1/4 cana apa. Se amesteca si se lasa sa fiarba, fara capac, 8-10 minute, pana ce lichidul este absorbit. Se ia de pe foc. Se acopera si se lasa sa stea 5 minute. Se transfera orezul intr-o oala cu pereti dubli (intre pereti e apa care clocoteste) si se fierbe 15-20 minute, pana ce este facut. Se toarna orezul in castronele individuale (o portie) si se acopera cu folie de plastic; se raceste la temperatura camerei. Cand se serveste se orneaza cu feliute de mango.
6.692 vizualizări
Versiunea printabilă999 tipăriri 13 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Ciorbă de salată cu omletă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 2. Salată cu sos de brânză (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 3. Conopidă cu şuncă afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 4. Cartofi umpluţi cu ouă moi (Aperitive > Aperitive cu ouă) 5. Salată de ouă cu ridichi de lună (Salate > Salate cu ouă) 6. Scrumbii la tigaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 7. Caltaboş (III) (Aperitive > Aperitive cu carne) 8. Salată de andive cu ciuperci (Salate > Salate de legume) 9. Insulă plutitoare (Dulciuri > Prăjituri) 10. Borş de măruntaie de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) 11. Mititei (mici) (I) (Mâncăruri > Fripturi) 12. Salată de ouă cu mărar şi ceapă verde (Salate > Salate cu ouă) 13. Ciorbă cu cârnaţi afumaţi şi oţet (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 14. Ardei umpluţi cu ton (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 15. Salată grecească (I) (Salate > Salate cu ouă) 16. Ardei copţi cu sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 17. Ardei capia umpluţi cu sardele (Aperitive > Aperitive cu peşte) 18. Piept de pui la cuptor cu vin şi ardei muraţi (Mâncăruri > Fripturi) 19. Salată de fructe de mare Louis (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare) 20. Peşte mănăstiresc (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 21. Pulpă de miel umplută cu verdeaţă proaspătă (Mâncăruri > Fripturi) 22. Salată de cartofi cu maioneză (Salate > Salate de legume) 23. Roşii umplute cu omletă (Aperitive > Aperitive cu ouă) 24. Salată de ceapă (Salate > Salate de legume) 25. Imitaţie de ciuperci din roşii şi ouă tari (Aperitive > Aperitive cu ouă) 26. Salată de fructe de iarnă (Dulciuri > Salate de fructe) 27. Drob de miel cu verdeaţă (Aperitive > Aperitive cu carne) 28. Supă de conopidă cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 29. Borş moldovenesc cu găină şi tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) 30. Salată de ciuperci cu brânză (Salate > Salate de legume) |