Bai ta nop sway (Orez cu mango) - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Bai ta nop sway (Orez cu mango)

Bai ta nop sway (Orez cu mango)

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 2 cani orez cu bob scurt lipicios, 1 1/4 cana lapte de cocos, un praf de sare, 2 linguri zahar, 2 mango mari, coapte, curatate de coaja si feliate.

Mod de preparare: Se inmoaie orezul in apa minim 1 ora si se scurge.
Se da in clocot, intr-o oala, orezul, laptele de cocos, sarea. zaharul, si 1 1/4 cana apa. Se amesteca si se lasa sa fiarba, fara capac, 8-10 minute, pana ce lichidul este absorbit. Se ia de pe foc. Se acopera si se lasa sa stea 5 minute.
Se transfera orezul intr-o oala cu pereti dubli (intre pereti e apa care clocoteste) si se fierbe 15-20 minute, pana ce este facut. Se toarna orezul in castronele individuale (o portie) si se acopera cu folie de plastic; se raceste la temperatura camerei. Cand se serveste se orneaza cu feliute de mango.
6.733 vizualizări
1.010 tipăriri
13 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Somn marinat la grătar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Friptură de porc la tavă cu varză călită (Mâncăruri > Fripturi)
3. Specialitate slovacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Musaca de varză acră, fiartă în oala sub presiune (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
5. Salată cu scrumbie afumată (Salate > Salate cu peşte)
6. Langoşi ungureşti (Aperitive > Aperitive cu ouă)
7. Salată rusească cu maioneză (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
8. Fasole uscată cu afumătură (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Salată de ton şi roşii (Salate > Salate cu peşte)
10. Plătică la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Tartar de heringi afumaţi cu muştar (Aperitive > Aperitive cu peşte)
12. Salată de peşte cu legume şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu peşte)
13. Salată de crab (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
14. Porumbei fripţi (Mâncăruri > Fripturi)
15. Salată Delicia (Salate > Salate cu carne de pasăre)
16. Omletă pizza (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
17. Costiţă la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
18. Salată scarolă combinată (Salate > Salate de legume)
19. Salată de caise cu vin alb (Dulciuri > Salate de fructe)
20. Omletă cu salvie (Aperitive > Aperitive cu ouă)
21. Supă de cartofi gătită greceşte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Pizza cu creveţi şi dovleac (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
23. Pulpă de porc cu slăninuţă afumată la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
24. Salată de peşte cu ciuperci (Salate > Salate cu peşte)
25. Tartă cu brânză şi portocale (I) (Dulciuri > Prăjituri)
26. Dulceaţă de fragi, zmeură sau mure (Conserve de fructe > Dulceaţă)
27. Raţă umplută la frigare (Mâncăruri > Fripturi)
28. Plăcintă cu carne de pui şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Salată Piramida (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
30. Ardei copţi cu sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.