Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Bame greceşti |
Bame greceşti
Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă Ingrediente: 750 g bame, 125 g ulei, 2 buc. ceapa, 1/2 kg rosii, otet, piper, 1/2 lingurita faina, 1 ardei, 1/4 lamiie, zahar, sare. Mod de preparare: Se aleg bame tinere, se taie coditele, se oparesc cu bors clocotit, sarat sau cu otet indoit in apa. Se scurg si se prajesc in ulei. Se adauga ardei gras, taiat subtire. Separat, se caleste ceapa, se stinge cu apa, se trece prin sita si se pune peste bame. Tot separat se rumenesc rosiile, lasindu-le sa fiarba in ulei si in zeama lor, apoi se strecoara si se toarna peste bame. Se lasa sa fiarba descoperit, se potriveste de sare si daca nu este destul de acra se adauga zeama de lamiie. Dupa ce se racoreste, se adauga putin ulei crud amestecat cu otet dupa gust. Se serveste imediat.
11.195 vizualizări
Versiunea printabilă1.143 tipăriri 6 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Sărmăluţe greceşti în foi de viţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 2. Ciuperci greceşti (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 3. Sarmale greceşti (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 4. Salată de bame conservată (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă) 5. Pui cu bame (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 6. Stavrizi greceşti (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 7. Bame cu carne de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 8. Pui cu bame (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 9. Bame cu carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 10. Gogoşi greceşti (Dulciuri > Gogoşi) 11. Pui cu bame şi borş (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 12. Pui cu bame şi ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 13. Mâncare de bame (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 14. Chifteluţe greceşti (Aperitive > Aperitive cu carne) 15. Pui cu bame (III) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 16. Bame cu carne de la supă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 17. Bame cu carne de vacă sau pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) |