Bangers and mash (Cârnăciori cu piure) - reţetă tradiţională din Marea Britanie - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Marea Britanie » Bangers and mash (Cârnăciori cu piure)

Bangers and mash (Cârnăciori cu piure)

Reţetă tradiţională din Marea Britanie
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 8 carnaciori mai grosi (de porc), 1-2 linguri ulei, 2 cepe potrivite (taiate julienne), 2 linguri amidon (pentru legat sosul), 1 1/2 cesti apa. Pentru "mash" (piure de cartofi): 4 cartofi mijlocii, 2-3 linguri lapte, 30 g unt, sare, piper, nucsoara, patrunjel verde tocat (pentru garnisit).

Mod de preparare: Se inteapa carnaciorii cu furculita, se-ncinge uleiul intr-o tigaie mare de tuci si se prajesc carnaciorii 10 minute la foc potrivit, pana ce se rumenesc pe toate partile. Se scot pe o farfurie si se acopera cu hartie absorbanta. - Se scurge grasimea din tigaie, pana ce ramane circa o lingura si se caleste ceapa 5 minute la foc potrivit, pana ce se-nmoaie si se rumeneste. - Se amesteca amidonul cu apa, pana ce se dizolva, se toarna in tigaie si se amesteca cu ceapa. Se fierbe sosul doua minute, amestecand intr-una, pana ce se-ngroasa. Se pun carnaciorii inapoi in tigaie, se amesteca cu sosul si se servesc imediat, cu piure de cartofi. Pentru piure: se fierb cartofii in apa multa pana ce se-nmoaie, se scurg si se preseaza. Se adauga laptele si untul, se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara si se garnisesc cu patrunjel verde tocat.
6.684 vizualizări
1.067 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Andive cu parmezan (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Limonadă finlandeză (Băuturi > Sucuri)
3. Sandvici cu brânză de vacă şi gogoşar (Aperitive > Sandviciuri)
4. Salată de andive cu maioneză, carne şi sos Vinegrette (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
5. Sandviciuri cu peştişori prăjiţi (Aperitive > Sandviciuri)
6. Sandvici cu vinete şi ardei (Aperitive > Sandviciuri)
7. Sos Cumberland (Sosuri > Sosuri reci)
8. Ajad (Salată thailandeză de castraveţi) (Salate > Salate de legume)
9. Arjard (Sos thailandez de castravete) (Sosuri > Sosuri condimentate)
10. Copane de pui a la Maryland (Mâncăruri > Fripturi)
11. Ouă coafate cu ton şi sos olandez (Aperitive > Aperitive cu peşte)
12. Salată de peşte cu mandarine şi porumb (Salate > Salate cu peşte)
13. Colţunaşi olandezi cu caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
14. Sandvici cu şuncă (II) (Aperitive > Sandviciuri)
15. Sandvici cu salam, brânză şi caşcaval (Aperitive > Sandviciuri)
16. Tod Man Pla (Chifteluţe thailandeze de peşte) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Salată de andive cu maioneză (Salate > Salate de legume)
18. Andive la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Yum Yum (Peşte thailandez) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Sandvici cu şuncă (I) (Aperitive > Sandviciuri)
21. Sandviciuri cu icre negre (Aperitive > Sandviciuri)
22. Sandviciuri cu salam şi şuncă (Aperitive > Sandviciuri)
23. Supă de peşte finlandeză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
24. Fish and chips (Peşte cu cartofi prăjiţi) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Andive cu şuncă afumată la cuptor (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Frigărui indoneziene (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
27. Salată thailandeză cu piept de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
28. Friptură de căprioară cu sos Cumberland (Mâncăruri > Fripturi)
29. Cozonac trandafir cu vanilie şi nuci (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
30. Salată de ciuperci cu andive şi maioneză (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.