Bangers and mash (Cârnăciori cu piure) - reţetă tradiţională din Marea Britanie - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Marea Britanie » Bangers and mash (Cârnăciori cu piure)

Bangers and mash (Cârnăciori cu piure)

Reţetă tradiţională din Marea Britanie
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 8 carnaciori mai grosi (de porc), 1-2 linguri ulei, 2 cepe potrivite (taiate julienne), 2 linguri amidon (pentru legat sosul), 1 1/2 cesti apa. Pentru "mash" (piure de cartofi): 4 cartofi mijlocii, 2-3 linguri lapte, 30 g unt, sare, piper, nucsoara, patrunjel verde tocat (pentru garnisit).

Mod de preparare: Se inteapa carnaciorii cu furculita, se-ncinge uleiul intr-o tigaie mare de tuci si se prajesc carnaciorii 10 minute la foc potrivit, pana ce se rumenesc pe toate partile. Se scot pe o farfurie si se acopera cu hartie absorbanta. - Se scurge grasimea din tigaie, pana ce ramane circa o lingura si se caleste ceapa 5 minute la foc potrivit, pana ce se-nmoaie si se rumeneste. - Se amesteca amidonul cu apa, pana ce se dizolva, se toarna in tigaie si se amesteca cu ceapa. Se fierbe sosul doua minute, amestecand intr-una, pana ce se-ngroasa. Se pun carnaciorii inapoi in tigaie, se amesteca cu sosul si se servesc imediat, cu piure de cartofi. Pentru piure: se fierb cartofii in apa multa pana ce se-nmoaie, se scurg si se preseaza. Se adauga laptele si untul, se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara si se garnisesc cu patrunjel verde tocat.
6.715 vizualizări
1.075 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Andive cu ou (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Mămăligă jandarm (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Andive înăbuşite (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Sandvici cu vinete şi ardei (Aperitive > Sandviciuri)
5. Budincă de andive cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
6. Andive cu sos olandez (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Bărcuţe din andive (Aperitive > Aperitive cu legume)
8. Tartă normandă cu mere (Dulciuri > Prăjituri)
9. Salată de andive cu maioneză (Salate > Salate de legume)
10. Sandviciuri cu ou răscopt (Aperitive > Sandviciuri)
11. Cafea irlandeză (Băuturi > Cafele)
12. Sandvici cu brânză de vacă şi roşie (Aperitive > Sandviciuri)
13. Marinată (baiţ) pentru fezandare rapidă (Sosuri > Sosuri reci)
14. Sandvici cu castravete (Aperitive > Sandviciuri)
15. Sandviciuri cu vinete şi dovlecei (Aperitive > Aperitive cu legume)
16. Macaroane cu andive caramelizate (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
17. Salată de andive (Salate > Salate de legume)
18. Peşte cu verdeţuri şi sos olandez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Salată de andive cu peşte (Salate > Salate cu peşte)
20. Tocăniţă andaluză de anghinare (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Andive gratinate (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Salată de vinete cu coriandru (Salate > Salate de legume)
23. Salată de andive cu surimi (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
24. Flygande Jakob (Jakob zburătorul) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Salată de andive cu ciuperci (Salate > Salate de legume)
26. Salată de andive şi sparanghel (Salate > Salate de legume)
27. Sandviciuri cu pate de ficat (Aperitive > Sandviciuri)
28. Salată de andive cu sos de muştar (Salate > Salate de legume)
29. Sandvici cu ouă (Aperitive > Sandviciuri)
30. Dulceaţă de trandafiri (Conserve de fructe > Dulceaţă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.