Barmbrack (Pâine irlandeză cu fructe uscate) - reţetă tradiţională din Irlanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Irlanda » Barmbrack (Pâine irlandeză cu fructe uscate)

Barmbrack (Pâine irlandeză cu fructe uscate)

Reţetă tradiţională din Irlanda
Timp de preparare: 2 h 20 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: linguriţe ceai negru, 350 g fructe uscate (stafide, smochine, curmale), coajă zaharisită de portocală, 240 ml lapte, 1 linguriţă zahăr, 2 linguriţe drojdie uscată, 450 g făină albă, de bună calitate, 1 linguriţă sare, 25 g zahăr, 75 g unt (margarină), 1 ou, 1 linguriţă arome (esenţă de rom, zahăr vanilat, coajă rasă de lămâie).

Mod de preparare: Se prepară 480 ml de ceai tare, în care se lasă fructele uscate la înmuiat - ideal ar fi peste noapte sau cel puţin câteva ore. Se încălzeşte laptele atât cât suportaţi la mână, se adaugă zahărul şi drojdia şi se lasă la cald cca 15 minute. Se amestecă făina, sarea şi zahărul, se adaugă untul, se amestecă, se toarnă laptele cu drojdia, apoi oul bătut şi aromele. Se pun şi fructele scurse din ceai şi se amestecă bine până se obţine un aluat moale, pufos (eventual, se mai adaugă făină). Se pune aluatul pe o planşetă presărată cu făină şi se frământă bine. Se aşază apoi într-o formă rotundă sau de chec, unsă cu ulei, se acoperă cu o cârpă şi se lasă să dospească la cald, 45-50 de minute, până îşi dublează volumul. Se introduce forma în cuptroul încins şi se coace cca 30 de minute. Se scoate pâinea din formă şi se mai lasă 20 de minute în cuptor.
10.531 vizualizări
1.063 tipăriri
6 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Amestec chinezesc cu fructe de mare (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Cremă din suc de fructe cu gelatină (Dulciuri > Creme)
3. Paste cu fructe de mare (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Mere umplute cu brânză şi fructe uscate (Aperitive > Aperitive cu brânză)
5. Salată Aristocrat cu fructe de mare (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
6. Cupe cu fructe proaspete în jeleu (Dulciuri > Salate de fructe)
7. Melanj de fructe proaspete (Dulciuri > Salate de fructe)
8. Salată de fructe roşii (Dulciuri > Salate de fructe)
9. Salată de fructe cu iaurt (Dulciuri > Salate de fructe)
10. Fructe marinate cu orez şi portocale (Dulciuri > Prăjituri)
11. Tort cu ciocolată şi fructe (Dulciuri > Torturi)
12. Salată de fructe de sezon (II) (Dulciuri > Salate de fructe)
13. Roşii caramelizate umplute cu macedonia de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
14. Tort cu frişcă şi fructe (Dulciuri > Torturi)
15. Paella de marisco (de fructe de mare) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Tort cu fructe Daniela (Dulciuri > Torturi)
17. Tartă cu fructe exotice (Dulciuri > Torturi)
18. Tartă de fructe (Dulciuri > Prăjituri)
19. Tort şarlotă de fructe (Dulciuri > Torturi)
20. Fructe de mare în nucă de cocos (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
21. Fructe de mare în sos alb (Aperitive > Aperitive cu peşte)
22. Cupe cu fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
23. Salată de fructe cu şerbet de busuioc (Dulciuri > Salate de fructe)
24. Clafoutis cu fructe de toamnă (Dulciuri > Prăjituri)
25. Salată de fructe cu iaurt bătut (Dulciuri > Salate de fructe)
26. Fructe de mare cu sos (Aperitive > Aperitive cu peşte)
27. Tort Diplomat cu fructe (Dulciuri > Torturi)
28. Îngheţată de fructe (Dulciuri > Îngheţate)
29. Salată de fructe de sezon (I) (Dulciuri > Salate de fructe)
30. Îngheţată din sucuri de fructe (Dulciuri > Îngheţate)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.