Biftec pe piatră - reţetă tradiţională din Portugalia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Portugalia » Biftec pe piatră

Biftec pe piatră

Reţetă tradiţională din Portugalia
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 4 filete fine de carne de vită (filet mignon), 3-4 căţei de usturoi, sare, piper, dafin.

Mod de preparare: Se pune usturoiul tăiat mărunt, sarea, piperul şi dafinul peste filetele de carne şi se lasă cca. o oră ca să-şi ia gust. O jumătate de oră înainte de servirea mesei, se pun pietrele în cuptor la 220ºC. După ce s-au încins, se scot şi se aşează pe suporturi de lemn (sau alt tip de suport). Pietrele se pun pe masă şi fiecare găteşte carnea după plac.
Se serveşte cu mai multe sosuri (de usturoi, curry, oregano, etc) şi cartofi la cuptor sau prăjiţi.
7.228 vizualizări
1.201 tipăriri
8 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Borş cu perişoare de peşte (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
2. Musaca de peşte cu vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Penne cu ton şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Chifteluţe din peşte (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Miel cu ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
6. Budincă cu ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
7. Sos pentru vînat (Sosuri > Sosuri albe)
8. Frigărui pe grătar cu ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
9. Salată de peşte cu mandarine şi porumb (Salate > Salate cu peşte)
10. Jumări cîmpeneşti (Aperitive > Aperitive cu ouă)
11. Tort cu pere şi cremă caramel (Dulciuri > Torturi)
12. Spumă de pere cu scorţişoară (Dulciuri > Spume)
13. Tort cu biluţe de pepene (Dulciuri > Torturi)
14. Dulceaţă din coajă de pepene verde (Conserve de fructe > Dulceaţă)
15. Jumări cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ouă)
16. Tartă cu peşte şi andive (Aperitive > Aperitive cu peşte)
17. Salată de pui cu pepene galben şi grapefruit (Salate > Salate cu carne de pasăre)
18. Ciuperci cu fasole verde la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Cremă de zahăr ars pentru torturi (Dulciuri > Creme)
20. Peşte cu lămâie şi ierburi aromate (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Ceafă gratinată cu sos special (Mâncăruri > Fripturi)
22. Ficăţei de pasăre pe pâine de grâu (integrală) (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Chifteluţe din carne de pui şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
24. Rasol de peşte cu maioneză (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Salată de ciuperci cu orez (Salate > Salate de legume)
26. Budincă de ciuperci şi smântână (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
27. Ciuperci cu ton (Aperitive > Aperitive cu peşte)
28. Ochiuri pe şuncă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
29. Crochete de covrigei cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
30. Biftec la grătar cu ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.