Biftec pe piatră - reţetă tradiţională din Portugalia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Portugalia » Biftec pe piatră

Biftec pe piatră

Reţetă tradiţională din Portugalia
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 4 filete fine de carne de vită (filet mignon), 3-4 căţei de usturoi, sare, piper, dafin.

Mod de preparare: Se pune usturoiul tăiat mărunt, sarea, piperul şi dafinul peste filetele de carne şi se lasă cca. o oră ca să-şi ia gust. O jumătate de oră înainte de servirea mesei, se pun pietrele în cuptor la 220ºC. După ce s-au încins, se scot şi se aşează pe suporturi de lemn (sau alt tip de suport). Pietrele se pun pe masă şi fiecare găteşte carnea după plac.
Se serveşte cu mai multe sosuri (de usturoi, curry, oregano, etc) şi cartofi la cuptor sau prăjiţi.
7.267 vizualizări
1.207 tipăriri
8 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pasteta de peşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. File de peşte cu sos tomat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Pere în vin roşu (Dulciuri > Salate de fructe)
4. Pârjoale de peşte în sos de ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Cremă de zahăr ars pentru foi (Dulciuri > Creme)
6. Supă de legume cu ciuperci (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
7. Bulete de peşte (Aperitive > Aperitive cu peşte)
8. Pui cu tarhon şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Chec aperitiv cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
10. Salată din peşte cu maioneză (Salate > Salate cu peşte)
11. Tort de grapefruit (Dulciuri > Torturi)
12. Perişoare din piept de pasăre cu castraveţi acri (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
13. Chec aperitiv cu muşchi şi măsline (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Pulpe de pui pane (Mâncăruri > Fripturi)
15. File de peşte cu salată de praz şi varză roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Perişoare cu verdeaţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
17. Peşte înăbuşit (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Peşte alb cu sos de ceapă verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Peşte cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Cubuleţe de peşte prăjit (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Cârnaţi pe varză roşie călită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Friptură de pui cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
23. Mini-eclere cu pastă de peşte afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
24. Salată de castraveţi cu peşte afumat (Salate > Salate cu peşte)
25. Ciulama de miel cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Rulouri de peşte cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Salată poloneză de ciuperci (Salate > Salate de legume)
28. Cuib de viespe cu scorţişoară (Dulciuri > Prăjituri)
29. Salată din piept de pui cu cartofi, ciuperci şi maioneză (Salate > Salate cu carne de pasăre)
30. Creveţi Jumbo pe pat de legume grill (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.