Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Biscuit de Savoie |
Biscuit de Savoie
Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 10 min.
Complexitate: medie Porţii: 6 Ingrediente: 6 oua, 170 g zahar pudra, 50 g faina cernuta, 50 g amidon, 20 g unt, 1 lamaie, sare. Mod de preparare: Spalati lamaia cu peria, stergeti-o si radeti coaja. Spargeti ouale, separati albusurile de galbenusuri si bateti albusurile spuma cu un varf de cutit de sare. Puneti intr-un castron galbenusurile impreuna cu 150 g zahar si bateti-le bine cu telul, pana ce devin spumoase. Adaugati faina, amidonul si coaja rasa de lamaie si amestecati. Incingeti cuptorul la 180 grade C. Ungeti cu unt o forma rotunda cu peretii detasabili (diametrul: 26 cm) si presarati in ea zaharul ramas. Incorporati in aluatul preparat anterior 2 linguri de spuma de albusuri si amestecati energic. Turnati aluatul peste restul de spuma de albus si amestecati usor, de jos in sus, cu o spatula. Rasturnati aluatul in forma unsa si dati-l 50 de minute la cuptor. Dupa ce s-a copt, rasturnati biscuitul pe un grilaj. Ca sa fie consistent, dar usor, aluatul si spuma de albus trebuie amestecate cu multa grija. Cand il turnati in forma, aluatul trebuie sa curga "snur".
9.031 vizualizări
Versiunea printabilă1.105 tipăriri 11 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Tort de biscuiţi şi nuci (Dulciuri > Torturi) 2. Biscuiţi fragezi cu cocos (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri) 3. Prăjitură cu prune şi biscuiţi (Dulciuri > Prăjituri) 4. Salam de biscuiţi cu cafea (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri) 5. Bomboane din biscuiţi cu vişine (Dulciuri > Prăjituri) 6. Tort de biscuiţi cu cacao şi rom (Dulciuri > Torturi) 7. Tort cu biscuiţi şi cu nuci (Dulciuri > Torturi) 8. Tort de biscuiţi (I) (Dulciuri > Torturi) 9. Biscuiţi cu gorgonzola (Aperitive > Aperitive cu brânză) 10. Cremă de brânză de vacă cu biscuiţi (Dulciuri > Creme) 11. Spumă de căpşuni cu biscuiţi (Dulciuri > Spume) 12. Biscuiţi cu miere (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri) 13. Tartă cu lămâie şi biscuiţi (Dulciuri > Prăjituri) 14. Tort de biscuiţi cu frişcă (Dulciuri > Torturi) 15. Salam de biscuiţi (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri) 16. Biscuiţi cu struguri (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri) 17. Tort de biscuiţi cu cacao şi cafea (Dulciuri > Torturi) 18. Tort de biscuiţi cu şerbet (Dulciuri > Torturi) 19. Prăjitură cu biscuiţi şi două creme (Dulciuri > Prăjituri) 20. Prăjitură din fructe cu cremă şi biscuiţi (Dulciuri > Prăjituri) 21. Tort de biscuiţi cu cafea (Dulciuri > Torturi) 22. Tort biscuit (Dulciuri > Torturi) 23. Biscuiţi cu ciocolată şi bostan (Dulciuri > Prăjituri) 24. Tort de biscuiţi cu cacao (Dulciuri > Torturi) 25. Biscuiţi cu brânză şi verdeaţă (Aperitive > Aperitive cu brânză) 26. Biscuiţi cu cremă de ness (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri) 27. Tort de biscuiţi (II) (Dulciuri > Torturi) 28. Zaletti (biscuiţi veneţieni) (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri) |