Blini cu garnitură de legume - reţetă tradiţională din Rusia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Rusia » Blini cu garnitură de legume

Blini cu garnitură de legume

Reţetă tradiţională din Rusia
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Ingrediente: Pentru blini (placinte rusesti): 1 lingurita drojdie uscata, 1 lingurita zahar, 300 ml lapte caldut, 300 g faina, 1 1/2 lingurita sare, 1 lingura unt, 2 oua, ulei sau unt pentru prajit.
Pentru garnitura de legume: 1 vanata mica, 1 cartof (nesfaramicios), 3 ciuperci mari, 1 ardei iute verde (potrivit), 1 ceapa mica, 1 catel de usturoi, 3 linguri ulei de floarea-soarelui, 2 linguri smantana, 2 rosii, sare, piper, 1-2 linguri zeama de lamaie.

Mod de preparare: Intr-un bol se amesteca drojdia cu zaharul si 5 linguri de lapte caldut si se lasa sa dospeasca 15 minute, la temperatura camerei.
Se amesteca faina cu sarea (intr-un castron), se lasa untul sa se-nmoaie in laptele ramas si se incorporeaza, pe rand, in faina: drojdia topita, apoi laptele cu untul, si la urma de tot ouale. Se bate aluatul (cu mixerul) circa 5 minute, se acopera cu un servet si se lasa o ora sa creasca, pana ce isi dubleaza volumul.
Vanata spalata si cartofii curatati de coaja se taie cubulete, ciupercile se sterg si se toaca, ardeiul iute se taie rondele, iar ceapa si usturoiul se taie marunt.
Se incinge uleiul si se prajesc mai intai cubuletele de vanata si cartof, dupa care se adauga ciupercile, ardeiul iute, ceapa si usturoiul si se prajesc si ele aproximativ un minut, amestecand intruna. Se-ncorporeaza smantana, se acopera tigaia cu un capac si se lasa sa fiarba incet - la foc mic si apoi potrivit, pana ce se-nmoaie cartofii. Pe urma, se ia capacul, se face focul mai mare si se amesteca pana ce se evapora toata zeama. Se rastoarna intr-un castron si se lasa sa se raceasca.
Se curata rosiile de pielita, se taie bucatele, se amesteca cu celelalte legume, se sareaza, se pipereaza, se stropesc cu zeama de lamaie si se lasa sa se patrunda (acoperite cu un capac) pana ce se prajesc blinile.
Se incinge uleiul sau untul topit intr-o tigaie. Se formeaza placintele (cam 2-3 lingurite de aluat pentru fiecare, intins la diametrul de 20 cm).
Se prajesc blinile, una dupa alta, la foc mic spre mijlociu, circa 2 minute, pana se desprind usor de fundul tavii. Se intorc si se mai prajesc 1-2 minute, pana s-au rumenit frumos.
Se tin la cald, in cuptor, pana se prajesc toate si se servesc fierbinti, cu garnitura (rece) de legume.
9.578 vizualizări
1.214 tipăriri
11 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ştiucă cu legume (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Chec moale cu legume (Aperitive > Aperitive cu legume)
3. Ciorbă ţărănească de legume (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
4. Paste cu legume (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
5. Supă de legume rapidă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Mămăligă cu carne de porc şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Cod cu macaroane şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Supă de legume pasate (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Dovlecei cu legume la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Supă de legume de vară (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Mâncare de dovlecei cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Legume verzi umplute (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
13. Piept de pui cu susan şi garnitură de conopidă sau broccoli (Mâncăruri > Fripturi)
14. Pate de ficat de porc cu legume la cuptor (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Supă de legume cu busuioc (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Supă de legume cu măsline (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Plătică cu saramură picantă de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Antricot de vacă cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Piept de pui cu amestec de legume mexican (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Ciorbă de fasole verde şi legume (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
21. Legume cu anşoa (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Legume la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Legume cu smântână şi suc de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Jumări cu legume şi şuncă afumată (Aperitive > Aperitive cu ouă)
25. Legume prăjite cu sos şi maioneză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Salată de ciuperci cu legume şi maioneză (Salate > Salate de legume)
27. Ciorbă de legume cu varză şi fasole boabe (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
28. Omletă cu legume (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
29. Borş de legume (zarzavat) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
30. Borş moldovenesc din legume (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.