Blini cu garnitură de legume - reţetă tradiţională din Rusia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Rusia » Blini cu garnitură de legume

Blini cu garnitură de legume

Reţetă tradiţională din Rusia
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Ingrediente: Pentru blini (placinte rusesti): 1 lingurita drojdie uscata, 1 lingurita zahar, 300 ml lapte caldut, 300 g faina, 1 1/2 lingurita sare, 1 lingura unt, 2 oua, ulei sau unt pentru prajit.
Pentru garnitura de legume: 1 vanata mica, 1 cartof (nesfaramicios), 3 ciuperci mari, 1 ardei iute verde (potrivit), 1 ceapa mica, 1 catel de usturoi, 3 linguri ulei de floarea-soarelui, 2 linguri smantana, 2 rosii, sare, piper, 1-2 linguri zeama de lamaie.

Mod de preparare: Intr-un bol se amesteca drojdia cu zaharul si 5 linguri de lapte caldut si se lasa sa dospeasca 15 minute, la temperatura camerei.
Se amesteca faina cu sarea (intr-un castron), se lasa untul sa se-nmoaie in laptele ramas si se incorporeaza, pe rand, in faina: drojdia topita, apoi laptele cu untul, si la urma de tot ouale. Se bate aluatul (cu mixerul) circa 5 minute, se acopera cu un servet si se lasa o ora sa creasca, pana ce isi dubleaza volumul.
Vanata spalata si cartofii curatati de coaja se taie cubulete, ciupercile se sterg si se toaca, ardeiul iute se taie rondele, iar ceapa si usturoiul se taie marunt.
Se incinge uleiul si se prajesc mai intai cubuletele de vanata si cartof, dupa care se adauga ciupercile, ardeiul iute, ceapa si usturoiul si se prajesc si ele aproximativ un minut, amestecand intruna. Se-ncorporeaza smantana, se acopera tigaia cu un capac si se lasa sa fiarba incet - la foc mic si apoi potrivit, pana ce se-nmoaie cartofii. Pe urma, se ia capacul, se face focul mai mare si se amesteca pana ce se evapora toata zeama. Se rastoarna intr-un castron si se lasa sa se raceasca.
Se curata rosiile de pielita, se taie bucatele, se amesteca cu celelalte legume, se sareaza, se pipereaza, se stropesc cu zeama de lamaie si se lasa sa se patrunda (acoperite cu un capac) pana ce se prajesc blinile.
Se incinge uleiul sau untul topit intr-o tigaie. Se formeaza placintele (cam 2-3 lingurite de aluat pentru fiecare, intins la diametrul de 20 cm).
Se prajesc blinile, una dupa alta, la foc mic spre mijlociu, circa 2 minute, pana se desprind usor de fundul tavii. Se intorc si se mai prajesc 1-2 minute, pana s-au rumenit frumos.
Se tin la cald, in cuptor, pana se prajesc toate si se servesc fierbinti, cu garnitura (rece) de legume.
9.547 vizualizări
1.209 tipăriri
11 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Dovlecei cu legume la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Chifteluţe de legume cu garnitură (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Midii cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Peşte pe legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Cupe de parizer umplute cu legume (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Omletă cu muştar şi legume (Aperitive > Aperitive cu ouă)
7. Supă de chimen cu legume şi ou (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Piept de curcan cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Somon cu legume (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Peşte alb în suc de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Salată cu macrou afumat şi legume (Salate > Salate cu peşte)
12. Cârnaţi cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Supă din oase cu diferite garnituri (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
14. Şniţel cu sos de legume (Mâncăruri > Fripturi)
15. Aperitiv din legume la minut (Aperitive > Aperitive cu legume)
16. Ciorbă de legume (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Ciuperci cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Crap cu legume la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Legume cu turtiţe de cascaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
20. Tăiţei cu legume (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Delicatese de legume (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
22. Salată de legume ţărănească (Salate > Salate de legume)
23. Legume asortate cu unt (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Omletă cu legume (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
25. Midii cu legume picante (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Legume cu maioneză şi usturoi (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Tăiţei cu legume (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Legume cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Mâncare de dovlecei cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Sos de roşii cu legume (II) (Sosuri > Sosuri roşii)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.