Blini cu garnitură de legume - reţetă tradiţională din Rusia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Rusia » Blini cu garnitură de legume

Blini cu garnitură de legume

Reţetă tradiţională din Rusia
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Ingrediente: Pentru blini (placinte rusesti): 1 lingurita drojdie uscata, 1 lingurita zahar, 300 ml lapte caldut, 300 g faina, 1 1/2 lingurita sare, 1 lingura unt, 2 oua, ulei sau unt pentru prajit.
Pentru garnitura de legume: 1 vanata mica, 1 cartof (nesfaramicios), 3 ciuperci mari, 1 ardei iute verde (potrivit), 1 ceapa mica, 1 catel de usturoi, 3 linguri ulei de floarea-soarelui, 2 linguri smantana, 2 rosii, sare, piper, 1-2 linguri zeama de lamaie.

Mod de preparare: Intr-un bol se amesteca drojdia cu zaharul si 5 linguri de lapte caldut si se lasa sa dospeasca 15 minute, la temperatura camerei.
Se amesteca faina cu sarea (intr-un castron), se lasa untul sa se-nmoaie in laptele ramas si se incorporeaza, pe rand, in faina: drojdia topita, apoi laptele cu untul, si la urma de tot ouale. Se bate aluatul (cu mixerul) circa 5 minute, se acopera cu un servet si se lasa o ora sa creasca, pana ce isi dubleaza volumul.
Vanata spalata si cartofii curatati de coaja se taie cubulete, ciupercile se sterg si se toaca, ardeiul iute se taie rondele, iar ceapa si usturoiul se taie marunt.
Se incinge uleiul si se prajesc mai intai cubuletele de vanata si cartof, dupa care se adauga ciupercile, ardeiul iute, ceapa si usturoiul si se prajesc si ele aproximativ un minut, amestecand intruna. Se-ncorporeaza smantana, se acopera tigaia cu un capac si se lasa sa fiarba incet - la foc mic si apoi potrivit, pana ce se-nmoaie cartofii. Pe urma, se ia capacul, se face focul mai mare si se amesteca pana ce se evapora toata zeama. Se rastoarna intr-un castron si se lasa sa se raceasca.
Se curata rosiile de pielita, se taie bucatele, se amesteca cu celelalte legume, se sareaza, se pipereaza, se stropesc cu zeama de lamaie si se lasa sa se patrunda (acoperite cu un capac) pana ce se prajesc blinile.
Se incinge uleiul sau untul topit intr-o tigaie. Se formeaza placintele (cam 2-3 lingurite de aluat pentru fiecare, intins la diametrul de 20 cm).
Se prajesc blinile, una dupa alta, la foc mic spre mijlociu, circa 2 minute, pana se desprind usor de fundul tavii. Se intorc si se mai prajesc 1-2 minute, pana s-au rumenit frumos.
Se tin la cald, in cuptor, pana se prajesc toate si se servesc fierbinti, cu garnitura (rece) de legume.
9.495 vizualizări
1.194 tipăriri
11 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Somon cu muştar dulce şi legume cu usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Cotlete cu garnitură picantă (Mâncăruri > Fripturi)
3. Salată de legume cu medalioane de porc (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
4. Salată de creveţi şi legume (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
5. Friptură din carne tocată cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
6. Curcan umplut cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
7. Jumări cu legume şi şuncă afumată (Aperitive > Aperitive cu ouă)
8. Friptură de vacă înăbuşită cu piure de legume (Mâncăruri > Fripturi)
9. Ghiveci de legume (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Tocăniţă ţărănească de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Mâncare de dovlecei cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Salată de macaroane cu carne şi legume (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
13. Supă de chimen cu legume şi ou (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Gratin de legume cu brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Supă de pui cu legume, lămâie şi verdeaţă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
16. Pui cu legume (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Ruladă cu legume (Aperitive > Aperitive cu legume)
18. Friptură de pui cu sos de roşii şi garnitură de orez (Mâncăruri > Fripturi)
19. Salată cu macrou afumat şi legume (Salate > Salate cu peşte)
20. Rulou de vită cu caşcaval şi legume în crustă de nucă (Mâncăruri > Fripturi)
21. Sos de roşii cu legume (II) (Sosuri > Sosuri roşii)
22. Budincă de şuncă şi legume (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Ciorbă uşoară de legume (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
24. Frigărui de pui cu legume (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. File afumat de peşte cu salată de legume (Aperitive > Aperitive cu peşte)
26. Garnitură rapidă de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Macrou la cuptor cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Friptură de porc la tavă cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
29. Supă de pasăre cu legume (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
30. Salată de caracatiţă cu legume (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.