Boeuf Bourguignon - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Boeuf Bourguignon

Boeuf Bourguignon

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 3 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 1,25 kg pulpa de vita, 250 g costita (de preferinta neafumata, doar tinuta la saramura), 20 capatini de arpagic, 1 lingura de untura, 1 sticla de vin rosu (sec), 2 linguri de faina, o ramurica de cimbru, o foaie de dafin, sare, piper, nucsoara.

Mod de preparare: Intr-o cratita se prajeste la foc mic costita taiata in feliute si arpagicul curatat, fara a se aduga alt corp gras. Cind incep sa se rumeneasca, se scot cu spumiera. Se adauga untura. Cind se topeste, se pune carnea taiata in cuburi mari (3-4 cm) si se rumeneste la foc mic. Se presara cu faina, se amesteca pina incepe faina traga spre culoarea roscata. Se toarna vinul si se completeaza cu apa, atita doar cit sa acopere carnea. Se adauga sare si piper dupa gust si se rade un strop de nucsoara deasupra. Se adauga cimbrul si foaia de dafin. Se mareste focul la maxim, pina incepe sa clocoteasca. In acel moment se scade focul la minim, se adauga feliutele de costita, se acopera si se lasa sa fiarba incet 1h30. Se adauga arpagicul si se mai lasa 30 min.
Se serveste cu cartofi natur sau prajiti. In momentul servirii se poate presara cu patrunjel tocat fin.
7.062 vizualizări
1.104 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată boeuf cu ouă (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
2. Salată boeuf dietetică (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
3. Salată de creier de boeuf (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
4. Boeuf a la mode (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Filet de boeuf Wellington (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Salată boeuf (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.