Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Boeuf a la mode |
Boeuf a la mode
Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 4 h
Complexitate: medie Ingrediente: 1,5 kg pulpa de vaca, 100 g slanina, 1 picior de vitel, 100 g sorici, 2 kg morcovi, 3 cepe, 2 echalote (se pot inlocui cu un pumn de arpagic), 1 cana de vin alb, 1 cana de apa, 1 lingura de ulei, sare, piper, cimbru, foaie de dafin. Mod de preparare: Se impaneaza bucata de pulpa cu slanina taiata ca degetul mic. Slanina neafumata, doar tinuta la saramura, este buna. In caz contrar, slanina afumata se taie si se opareste. Se leaga pulpa cu sfoara alimentara. Se taie morcovii, ceapa si echalotele (arpagicul) in rondele Intr-o cratita de tuci se incinge uleiul, se rumeneste pulpa pe toate partile. Se garniseste fundul cratitei cu sorici, se pune piciorul de vitel, cimbru, foaia de dafin, morcovii, ceapa si echalotele (arpagicul). Se sareaza, pipereaza, se acopera cu apa si vinul. Se da focul la maxim pina incepe sa fiarba, dupa care se acopera si se coboara focul la minim. Se lasa sa fiarba molcom 2h 30 - 3h. Este mult mai bun a doua zi, reincalzit sau rece.
9.684 vizualizări
Versiunea printabilă1.116 tipăriri 3 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Tort de morcovi cu caise (Dulciuri > Torturi) 2. Plăcintă cu varză (II) (Aperitive > Aperitive cu legume) 3. Fasole albă cu oase sau carne de porc afumate (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 4. Turtă andaluză cu struguri, stafide şi nuci (Dulciuri > Prăjituri) 5. Cruşon de portocale sau lămâi (Băuturi > Băuturi cu vin) 6. Cremă caramel (Dulciuri > Creme) 7. Sos cu hrean si ouă (Sosuri > Sosuri condimentate) 8. Salată de varză de Bruxelles (Salate > Salate de legume) 9. Miel marinat cu vin şi muştar (Mâncăruri > Fripturi) 10. Cotlete de porc pane (Mâncăruri > Fripturi) 11. Tocăniţă de văcuţă cu bere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 12. Tocană cu roşii şi ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 13. Şalău cu sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 14. Sos de vin roşu (Sosuri > Sosuri pentru dulciuri) 15. Prăjitură pufoasă cu pere şi migdale (Dulciuri > Prăjituri) 16. Sos de ceapă (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă) 17. Spaghete cu ciuperci în aluat (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 18. Brioşe cu salam (Aperitive > Aperitive cu carne) 19. Scoici cu vin alb (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare) 20. Mămăligă cu roşii şi ciuperci (Mâncăruri > Preparate din mălai) 21. Omletă italiană (Aperitive > Aperitive cu ouă) 22. Cremă de mere la cuptor (Dulciuri > Prăjituri) 23. Terină de legume cu ouă (Aperitive > Aperitive cu ouă) 24. Cafea la nisip (Băuturi > Cafele) 25. Peşte sărat cu mirodenii şi sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 26. Tort cu biluţe de pepene (Dulciuri > Torturi) 27. Ochiuri cu slăninuţă (Aperitive > Aperitive cu ouă) 28. Borş de măruntaie de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) 29. Fasole verde cu mazăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 30. Sos de busuioc (Sosuri > Sosuri albe) |