Boeuf a la mode - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Boeuf a la mode

Boeuf a la mode

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 4 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 1,5 kg pulpa de vaca, 100 g slanina, 1 picior de vitel, 100 g sorici, 2 kg morcovi, 3 cepe, 2 echalote (se pot inlocui cu un pumn de arpagic), 1 cana de vin alb, 1 cana de apa, 1 lingura de ulei, sare, piper, cimbru, foaie de dafin.

Mod de preparare: Se impaneaza bucata de pulpa cu slanina taiata ca degetul mic. Slanina neafumata, doar tinuta la saramura, este buna. In caz contrar, slanina afumata se taie si se opareste.
Se leaga pulpa cu sfoara alimentara.
Se taie morcovii, ceapa si echalotele (arpagicul) in rondele
Intr-o cratita de tuci se incinge uleiul, se rumeneste pulpa pe toate partile.
Se garniseste fundul cratitei cu sorici, se pune piciorul de vitel, cimbru, foaia de dafin, morcovii, ceapa si echalotele (arpagicul).
Se sareaza, pipereaza, se acopera cu apa si vinul.
Se da focul la maxim pina incepe sa fiarba, dupa care se acopera si se coboara focul la minim. Se lasa sa fiarba molcom 2h 30 - 3h.
Este mult mai bun a doua zi, reincalzit sau rece.
9.725 vizualizări
1.125 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Mămăligă cu carne de porc şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Ouă răscoapte cu sos picant (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Morcovi cu unt şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Cod cu ardei gras (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Plăcinte de legume cu sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu legume)
6. Salată de cartofi cu codiţe de ceapă verde (Salate > Salate de legume)
7. Tort cu afine si iaurt (Dulciuri > Torturi)
8. Budincă fiartă din brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
9. Prăjitură de orez cu fructe uscate (Dulciuri > Prăjituri)
10. Linte cu cârnaţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Caracatiţă lemone (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Vinete cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Prăjitură cu pricomigdale şi brânză de vacă (Dulciuri > Prăjituri)
14. Pizza cu muşchi de căprioară (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
15. Dovlecei umpluţi cu carne (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
16. Icre negre franţuzeşti (Aperitive > Aperitive cu peşte)
17. Cosmopolitan (Băuturi > Cocteiluri alcoolizate)
18. Tort Doboş cu cacao (Dulciuri > Torturi)
19. Supă de cicoare creaţă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
20. Friptură de porc (Mâncăruri > Fripturi)
21. Costiţă de berbec (Mâncăruri > Fripturi)
22. Crochete de creier şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Gazpacho (Supă rece de roşii) (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Friptură gratinată (Mâncăruri > Fripturi)
25. Ciuperci cu maioneză (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
26. Fasole uscată cu afumătură (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Glazură de ciocolată (Dulciuri > Glazuri, sosuri)
28. Supă de salată scarolă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
29. Ciorbă moldovenească de potroace (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
30. Stridii la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.